Bicarbonatul de sodiu, cea mai simplă metodă de a curăța covoarele. Se folosește alături de detergent

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
10/09/2019, 16:48
Bicarbonatul de sodiu, cea mai simplă metodă de a curăța covoarele. Se folosește alături de detergent
Trucul care te ajută să cureți covoarele cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Sursa foto: b1.ro

Nu mai este un secret că bicarbonatul de sodiu este un praf minune care poate fi folosit în gospodărie la curățarea diferitelor suprafețe. Astăzi vă vom prezenta cum să curățați covoarele cu ajutorul bicarbonatului de sodiu și detergentului de rufe.

Cum cureți covoarele cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Dacă vrei să cureți covoarele cu bani puțini fără a le duce la spălătorie îți recomandăm o soluție practică la îndemnâna oricui. Orice gospodină are în bucătărie bicarbonat de sodiu pe care îl folsosește nu numai la prepararea prăjiturilor, dar și pentru a curăța diferite suprafețe și spații din casă: baie, bucătărie sau camera de zi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pentru a curăța covoarele simplu și ieftin ai nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu, o treimă de pahar de oțet alb, o lingură de detergent pentru haine și apă fierbinte. Toate aceste ingrediente se combină și soluția obținută se adaugă într-o sticlă cu pulverizator. Puteți folosi sticla de la soluția de spălat geamurile.

Soluția obținută se aplică direct pe covor și se lasă să acționeze timp de 4-5 minute. Freacă cu o perie de covoare petele și clătește cu apă călduță în care ai adăugat și un strop de oțet. Șterge covoarele cu această soluție cu ajutorul unei cârpe uscate și apoi așteaptă să se usuce. Petele și murdăria de pe covoare va dispărea într-o clipă.

Bicarbonatul de sodiu este un ingrediente minune în gospodărie
Cum cureți covoarele cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Sursa foto: playtech.ro

Cinci utilizări ale bicarbonatului de sodiu în casă

Bicarbonatul de sodiu este un înlocuitor ieftin al soluțiilor scumpe și chimice din comerț. Iată cinci utilizări ale acestei praf magic pe care le poți face în casă:

  1. Oalele și vasele murdare vor fi curățare mai ușor lasă le lași peste noapte în apă cu puțin bicarbonat de sodiu
  2. Mirosurile neplăcute din frigider sunt îndepărtate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu dacă pui într-un pahar acest praf. Toate mirosurile vor fi absorbite
  3. Bicarbonatul de sodiu elimină și mirosurile din dulapurile închise, mașini sau culcușul animalelor
  4. Furnicile vor sta departe de casă dacă presari pe la uși și la geamuri bicarbonat de sodiu
  5. Insectele sau ciupercile din ghivecele florilor vor dispărea dacă presari bicarbonat de sodiu în pământ.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×