Cum pot scăpa șoferii de punctele de penalizare! Ce trebuie să facă!

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/09/2018, 09:50
Cum pot scăpa șoferii de punctele de penalizare! Ce trebuie să facă!
O nouă lege în Senat: așa pot scăpa șoferii de punctele de penalizare

Vești bune pentru șoferii indisciplinați, care ar putea scăpa de punctele de penalizare ca urmare a abaterilor din trafic, primite din partrea polițiștilor de la Rutieră, dacă vor face dovada că au vizionat filme educative despre  urmările grave ale neatenției în trafic sau ale unui comportament neadecvat la volan.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență nr.95/2002 privind circulația pe drumurile publice este înregistrată deja la Senat.

Șoferii care sunt pe cale să-și piardă permisul nu pot beneficia de anularea punctelor de penalizare

Proiectul prevede că ”în cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Poliția Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranței rutiere se va face în structurile și la partenerii aprobați de Poliția Română, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare”.

Se pare că aceste metode de anulare a punctelor amendă sunt destul de utile în străinătate, unde sunt folosirte de mai mult timp. Șoferii văd imagini de la accidente rutiere și conștientizează pericolul prin care au trecut ei și cei dragi lor. Astfel, aceștia încearcă să corecteze unele greșeli la volan, după cum se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă vine însă și cu unele modificări care îi vor nemulțumi pe șoferii începători. Aceștia ar putea rămâne mai repede fără permis, decât șoferii cu experiență. Suspendarea permisului de conducere ar putea să se realizeze la acumularea a 12 puncte de penalizare, nu 15 ca în cazul celorlalți șoferi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×