A apărut o nouă lege care îi va amenda pe șoferii care dețin așa ceva în mașinile lor. Legislația rutieră are parte de mici schimbări pentru conducătorii automobilelor care circulă cu un astfel de lucru. Cei care au avut de suferit în ultima vreme au fost șoferii.
Orice obiect care reduce vizibilitatea conducătorului auto este strict interzis pe sau în mașină. Existența unor astfel de obiecte este strict sancționată cu o amendă de până la 3.000 de lei.
Citește și: Liviu Gragnea, înlocuit? Cine ar putea veni în fruntea PSD
Citește și: Ashley Alexiss, modelul XXL care arată superb, deşi are o grămadă de kilograme în plus
Lege nouă pentru șoferii de automobile
Șoferii care obișnuiesc să circule cu mașini care au lipite pe geamuri diverse accesorii, riscă amendă de până la 3.000 de lei. Nu contează dacă acestea sunt lipite pe geamurile laterale, parbriz sau lunetă. În cazul în care reduc din vizibilitatea conductorului auto, riscă o amendă. Legislația rutieră în vigoare stabilește mai exact că “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea”.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Aceasta reprezintă o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni. Condițiile în care a IV-a de sancțiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă și 20 de puncte amendă. În schimb ce punctul amendă are mai exact valoarea de 145 de lei, în anul curent. Pentru persoanele fizice aplică diverse abțipilduri/obiecte pe suprafața geamurilor sau chiar și în dreptul acestora riscă amenda ce poate avea între 1.305 și 2.900 de lei.
Ce accesorii sunt interzise în noua lege
Accesoriile înterzise în Codul rutier pot fi chiar și odorizantele, cernetele de notițe, numeroase obiecte religioase, duporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate sau altele. De asemenea, aici intră și vinietele sau abțipildurile colecționate fix pe marginea parbrizului. Legea nouă pentru șoferi spune că obiectele șoferului sau a pasagererilor care reduc vizibilitatea șoferului duc la sancționarea conducătorului auto.
Interzise mai sunt și pozele cu membrii ai familie sau cu prietenii trecuți în neființă ce sunt lipite pe pe parbriz, de cele mai multe ori pe partea dreaptă. O contravenție o reprezintă și “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”. Aceasta este sancționată de acum înainte cu o amendă de până la 2.900 de lei. Transparența geamurilor unei mașini are o variantă legală, anume utilizarea de tratamente și folii omologate sau certificate de către Registrul Auro Român.
Legea ce bucură mai mulți șoferi
Legea care a bucurat mai mulți șoferi va intra în vigoare din 24 august 2019. Din data aferentă, amenzile vor putea fi plătite la jumătate în 15 zile, nu în 48 de ore cum se cerea până acum. Reglementarea va intra în vigoare oficial din 24 august. Legea pentru șoferi spune că amenzile rutiere vor putea fi plătite de oriunde din țară, într-un cont unic, deschis la Trezorerie.
Noua lege publicată în data de 25 iulie 2018 are drept obiectiv creșterea eficienței procedurilor de achitare a amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice de către agenții constatatori din cadrul organelor care au implementat seria de evidență unică a proceselor-verbale de contravenție și modalitatea de preluare și transmitere în sistem informatic a datelor necesare creării titlului de creanță electronic.
Achitarea în contul unic al Trezorieriei va degreva contravenitul de obligația de a mai prezenta dovada plății. Sumele reprezintă amenzi aplicate pe persoană fizică ce reprezintă un venit al bugetelor locale unde contravenitul își ia domiciliul, iar cele aplicate pentru persoanele juridice reprezintă venit la bugetul de stat cu excepția celor aplicate autorităților locale și acelea privind regimul circulației pe drumurile publice care vor constitui venit la bugetele locale unde contravenitul își are sediul.