Cum pot fi emise certificatele de urgență pentru firmele care au de suferit din cauza coronavirusului. Cine poate primi bani de la stat

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 11:48
Cum pot fi emise certificatele de urgență pentru firmele care au de suferit din cauza coronavirusului. Cine poate primi bani de la stat
Cum pot fi emise certificatele de urgență pentru firmele care au de suferit din cauza coronavirusului. Cine poate primi bani de la stat. Sursa foto: Hepta

Guvernul a anunțat că firmele care au avut de suferit de pe urma epidemiei de coronavirus pot depune actele pentru certificatele de urgență, prin care pot primi despăgubiri de la stat, anunță Realitatea Plus.

Firmele care au avut de suferit din cauza COVID-19 pot depune acte pentru certificatele de urgență

Executivul transmite că firmele din anumite sectoare, ce au avut de suferit de pe urma crizei cauzate de coronavirus, vor putea depune documentația necesară eliberării certificatelor de urgență, pentru a fi despăgubite de stat.

Toate documentele necesare vor fi trimise în format electronic către Ministerul Economiei. Firmele care vor să fie despăgubite vor trebui să facă dovada faptului că au avut scăderi cu minimum 40% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În eventualitatea în care nu se va observa o scădere cu 40%, dar operatorul știe că este în pierdere, acesta va trebui să depună alte documente în acest sens.

Toate documentele vor fi însoțite și de o declarație pe propria răspundere, anunță Executivul. Firmele care vor să primească despăgubiri din sectoarele turism, horeca, învățământ privat, inducstria confecțiilor sau pielărie vor trebui să facă o solicitare către Ministerul Economiei.

Guvernul ar putea face rectificarea bugetară mai devreme

Guvernul discută, marți, posibilitatea introducerii unor alte sectoare în lista celor care pot solicita despăgubiri, a mai anunțat Realitatea Plus.

Mai mult, este posibil ca Guvernul să deconteze direct pierderile către companii, pentru a elimina depunerea documentelor către Ministerul Economiei.

Totodată, Executivul va avea marți o ședință pentru a discuta un proiect de lege prin care părinții să obțină zile libere în această perioadă.

În plus, se așteaptă ca Guvernul să emită o Ordonanță de urgență care să legifereze clar facilitățile fiscale pentru firme, precum și posibilitatea unei rectificări bugetare mai devreme.

În același timp, Executivul ar urma să ia în calcul și acordarea unor împrumuturi pentru companii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×