Guvernul României sare în ajutorul firmelor și al angajaților. Măsurile anunțate de Ludovic Orban

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 18:06
Guvernul României sare în ajutorul firmelor și al angajaților. Măsurile anunțate de Ludovic Orban
Ludovic Orban anunță măsuri în ajutorul firmelor

Premierul Ludovic Orban a anunțat o serie de măsuri pe care Guvernul le va adopta în vederea susținerii companiilor și salariaților din sectoarele afectate de criza declanșată de coronavirus.

Guvernul României promite măsuri pentru firme și angajați

Orban a promis că se va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice.

Guvernul va adopta un prim set de măsuri miercuri, în ședință. „Vom da un puternic semnal angajaţilor şi economiei: Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice”, a declarat Orban, conform news.ro.

Pandemia de coronavirus va duce la o criză economică, după cum au anunțat și experții americani, astfel că mai multe guverne au anunțat o serie de măsuri menite să vină în ajutorul celor afectați.

Guvernul României, prin Ludovic Orban, a avut o serie de consultări cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, pentru a se găsi soluții anti-criză.

„Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor”, a adăugat Orban.

Printre cele mai importante măsuri analizate de Guvern se află creșterea lichidității companiilor, sprijinirea plății șomajului tehnic pentru companiile care își vor suspenda activitatea, reducerea interacțiunii directe a cetățenilor cu instituțiile statului, stimularea capacităților de producție.

De asemenea, premierul a precizat că vor fi achiziționate materiale de protecție pentru angajați care au risc crescut de a contacta coronavirus.

Țări puternice precum Franța și Germania au anunțat deja că vor lua o serie de măsuri menite să ajute firmele. Franța s-a oferit să plătească salariile angajaților pentru mai multe luni în timp ce Germania a oferit un cec în alb firmelor care vor avea nevoie de bani. În Italia, ratele la bănci au fost amânate.

  • 12 luni estimează specialiștii germani că va dura pandemia de coronavirus
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×