Cum poate scăpa de închisoare Cristi Borcea! Care este planul afaceristului, care poate fi pus în aplicare din martie

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 13:17
Cum poate scăpa de închisoare Cristi Borcea! Care este planul afaceristului, care poate fi pus în aplicare din martie GALERIE FOTO
Cristi Borcea a solicitat contopirea pedepselor

Cristian Borcea a început demersurile pentru a ieși din închisoare! Milionarul aflat deja în detenție a solicitat contopirea pedepselor, magistrații urmând să judece solictarea afaceristului la începutul lunii martie.

Cristi Borcea, condamnat la 5 ani de înschisoare în dosarul retrocedărilor unor terenuri din Mamaia, a solicitat instanței contopirea pedepselor, o măsură care se ia atunci când se constată că un un condamnat a ispășit deja o pedeapsă pentru o infracțiune concurentă. Dacă îi va fi admisă cererea există două scenarii: fie afaceristului i se scade din pedeapsă, fie este pus în libertate.

Cristi Borcea a cerut contopirea pedepselor

Fostul acționar al lui Dinbamo a stat 4 ani și jumătate la închisoare, el fiind condamnat în dosarul transferurilor de fotbaliști. Pedeapsa inițială a fost de 6 ani și jumătate, însă fostul patron de la Dinamo a fost eliberat condiționat în iulie 2018.

Solicitarea lui Cristi Borcea de contopire a pedepselor a fost depus la Curtea de Apel București pe 11 februarie 2019, la trei zile după ce Borcea s-a întors la închisoare în dosarul lui Radu Mazăre. Primul termen al procesului va avea loc pe 11 martie 2019.

Cristi Borcea contopire pedepse
Cristi Borcea a cerut din inchisoare contopirea pedepselor

”În cazul lui Borcea, nu e recidivă, ci concurs de fapte. Amândouă condamnările, din Dosarul Transferurilor și din Dosarul Retrocedărilor fiind comise înainte de prima condamnare. Deci, fiind vorba de un concurs de fapte, e și vorba de concurs de executare și pedepsele se contopesc. Dacă se judecă pe noul cod penal, ca în Dosarul Transferurilor, rămâne sporul de pedeapsă de 3 ani și 4 luni din Dosarul Transferurilor, la care se adaugă această nouă condamnare de 5 ani. Rezultă o pedeapsă de 8 ani și 4 luni, el putând fi eliberat condiționat după ce execută cel puțin două treimi din acestă contopire din care se scad în prealabil cei 4 ani deja executați. Rămâne astfel o pedeapsă de minimum un an și jumătate”, a explicat unul dintre avoicații fostului acâionar al lui Dinamo pentru gsp.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×