Rețeta specială care te ajută să prepari cele mai bune pulpe de pui la grătar este perfectă pentru perioada de izolare, deoarece se face foarte ușor și pe aragaz. Rezultatul va fi delicios, crocant și extrem de aromat.
Cum se fac cele mai bune pulpe de pui la grătar
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui slabe, cu piele, spălate
- o legătură coriandru proaspăt
- 2 fire lemon grass
- coaja şi zeama de la 2 lămâi
- 1 ardei iute verde, fără seminţe
- 2 linguri ulei
- o bucăţică de ghimbir ras, aproximativ o lingură
- 3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Pulpele de pui se crestează, din loc în loc, cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Frunzele de coriandru se rup şi se pun într-un castronel, iar tijele se pun în blender. Se adaugă lemon grass, coaja şi zeama de lime, ardeiul iute, ulei, ghimbirul ras şi usturoiul. Se amestecă bine.
Pulpele se aşază într-o tavă adâncă, iar dacă nu aveți, puteți folosi şi o tigaie fără coadă sau cu coadă de metal, dar nu de plastic. Se stropesc din abundenţă cu sos și se lasă câteva minute la marinat, până se pregăteşte grătarul.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Deliciu în farfurie și aromă de coriandru proaspăt
Se așează grătarul pe foc și se pun pulpele la gătit pe ambele părţi, până capătă o culoare aurie. Când sunt aproape gata, se scot din tigaie şi se pun pe grătar. Se frig pe ambele părţi, până capătă o crustă arămie. Se servesc calde, cu coriandru proaspăt.
Se pot servi cu salată verde se sezon, roșii, castraveți, ceapă verde și ridichi, sau cu murături țărănești. Garnitura poate fi clasică, piure de cartofi sai cartofi prăjiți, sau pentru cine vrea o masă mai sănătoasă, orez.