Rețeta zilei. Friptură de pui cu sos barbeque din nectarine

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri mondene
05/08/2019, 12:59
Rețeta zilei. Friptură de pui cu sos barbeque din nectarine
Încearcă această friptură de pui cu sos barbeque din nectarine. Sursa foto: a1.ro

Dacă  vrei să-ți surprinzi prietenii sau familia cu un preparat ce se gătește repede și ușor, sau pur și simplu ți-e poftă de un prânz savuros, FANATIK te invită să încerci această  friptură de pui cu un sos barbeque delicios, obținut din nectarine.

Friptură de pui cu sos barbeque din nectarine, ideală pentru zilele de vară

Toți pofticioși trebuie să guste acest preparat care, chiar dacă poate părea complicat, lucrurile nu stau deloc așa. Mai mult decât atât, rețeta se obține imediat, cu doar câteva ingrediente și te vei îndrăgosti iremediabil de aroma aparte a cărnii de pui.

Ingrediente

  • Ardei iute
  • Ceapă
  • Usturoi
  • Nectarine
  • Sare și piper
  • Puțin ulei
  • Pui (piept, pulpe, aripi)
Carnea de pui merge de minune cu un sos din nectarine. Sursa foto: americankitchen.com
Carnea de pui merge de minune cu un sos din nectarine. Sursa foto: americankitchen.com

Cum să prepari cea mai bună friptură de pui cu sos barbeque de nectarine

Pentru început, alege cea mai apetisantă carne de pui pe care o găsești în supermarket, fie că vorbim de ciocănele, pulpe, sau piept  și pune-o într-o tigaie încinsă, până când carnea se rumenește frumos și uniform.  Nu uita, folosește doar câteva linguri de ulei pentru gust, adăugând puțină sare și, eventual piper, pentru un plus de savoare.

Cât timp carnea se rumenește, poți pregăti sosul care o va însufleți. Într-o oală mică, pune puțin ulei, ceapa tocată, ardeiul iute tăiat în bucățele mărunte, câțiva căței de usturoi pisați, sare, piper și amestecă până când ceapa devine moale. Apoi, lasă întregul conținut să fiarbă pentru câteva minute și adaugă felii de nectarine, lăsăndu-le la gătit până ce fructele devin coapte și moi.

Pentru următorul pas vei avea nevoie de un blender care să te ajute să obții un sos uniform. De îndată ce l-ai preparat, lasă-l să se răcească și servește-l alături de carnea de pui care între timp s-a rumenit frumos. Poftă Bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×