Cum circulă metroul de Crăciun și Revelion? Metrorex a făcut anunțul

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
19/12/2019, 14:15
Cum circulă metroul de Crăciun și Revelion? Metrorex a făcut anunțul
Cum circula metroul de Craciun si Revelion. Sursa foto: digi24.ro

Metrorex a anunțat deja programul după care vor circula garniturile de metrou în perioada sărbătorilor de iarnă care bat la ușă! Așadar, românii trebuie să știe exact cum va circula metroul de Crăciun și Revelion, pentru a putea ajunge acasă în siguranța pe care o conferă acesta.

Metrorex a anunțat cum circulă metroul de Crăciun și Revelion

Așadar, timp de două săptămâni metroul va circula, parțial, în regim de weekend. Călătorii vor aștepta trenurile în stații între 4 minute și 11 minute, asigură conducerea Metroului bucureștean.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Românii au la dispoziție 4 zile libere de Crăciun și Revelion, pentru că în acest an, sărbătorile de iarnă pică în timpul săptămânii. Acest lucru poate însemna legarea zilelor libere cu weekend-urile. Bugetarii vor sta acasă de Crăciun, pe 25 și 26 decembrie, respectiv miercuri și joi, și de Anul Nou, pe 1 și 2 ianuarie, tot miercuri și joi. Pe 27 decembrie, vineri, și 3 ianuarie, tot vineri, bugetarii trebuie să revină la serviciu dacă Guvernul nu va da liber și pentru aceste zile.

Cum circulă metroul de Crăciun

În zilele de 23, 24 decembrie, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) si Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) la un interval de 7 minute,  pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) la un interval de 4 minute,  iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu) la un interval de circa 11 minute.

În zilele de  25, 26, 27 decembrie, pe toate magistralele de metrou trenurile vor circula conform graficelor pentru zilele de week-end si sarbatori legale. În zilele de 28, 29 decembrie, pe toate magistralele de metrou trenurile vor circula conform graficelor pentru zilele de week-end si sarbatori legale.

Pe 30 decembrie, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) si Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) la un interval de 7 minute,  pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) la un interval de 4 minute,  iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu) la un interval de circa 11 minute.

Cum circulă metroul de Revelion

Pe 31 decembrie, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) si Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) la un interval de 7 minute,  pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) la un interval de 4 minute,  iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu) la un interval de circa 11 minute.

Călătorii vor putea circula cu metroul și în noaptea dintre ani. Astfel, Metrorex a anunțat că în noaptea de 31 decembrie 2019-1 ianuarie 2020, trenurile de metrou vor circula între orele 00:00 – 1:00 la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00 la un interval de 20 minute.

În noul an 2020, pe 1 și 2 ianuarie, pe toate magistralele de metrou trenurile vor circula conform graficelor pentru zilele de week-end si sarbatori legale.

Așadar, în zilele de 3 și 4 ianuarie 2020, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) si Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) la un interval de 7 minute,  pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) la un interval de 4 minute,  iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu) la un interval de circa 11 minute.

Conducerea Metrorex a anunțat că va introduce trenuri suplimentare în cazul în care va crește fluxul călătorilor în cele două săptămâni de sărbători, în așa fel încât să nu se înregistreze aglomerație în vagoanele de călătorie.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×