Cum au sărbătorit britanicii ieşirea din Uniunea Europeană. Lumea a ieşit în stradă, a dansat şi a cântat – VIDEO

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
01/02/2020, 13:22
Cum au sărbătorit britanicii ieşirea din Uniunea Europeană. Lumea a ieşit în stradă, a dansat şi a cântat – VIDEO
Cum au petrecut englezii ieşirea din Uniunea Europeană. Sursa foto: dailymail.co.uk

Britanicii au sărbătorit cu fast ieşirea din Uniunea Europeană. Petrecerile unde s-a cântat şi s-a dansat au ţinut până în zori, fie în restaurante sau în plină stradă. Drapelul Marii Britanii a fost vedeta petrecerilor.

Englezii au săbătorit ieşirea din Uninea Europeană

Atmosfera a fost incendiară în toată Anglia, oamenii sărbătorind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană cum au ştiut ei mai frumos. Englezii au aplaudat și au mers în număr mare în centrul Londrei pentru a surprinde momentul istoric-Brexit.

Astfel, Marea Britanie a lansat un nou capitol, după 47 de ani părăsind Uniunea Europeană. Un steag uriaş a fost arborat în Piaţa Parlamentului din Londra. La petrecere a participat şi artizanul Brexit-ului, Nigel Farage.

Boris Johnson: „Suveranitatea recucerită”

Ultimele momente ale Marii Britanii în interiorul UE au fost marcate într-un spectacol de lumină proiectat pe faimoasa ușă neagră din Downing Street, unde Boris Johnson a organizat o petrecere pentru personalul său, după ce a ţinut un discurs în faţa națiunii.

Primul ministru a salutat „momentul speranței, moment în care mulți oameni au crezut că nu vor veni niciodată” și a spus că Brexit-ul va „dezlănțui” potențialul Marii Britanii – dar a avertizat că vor exista mai multe „denivelări în drum”.

Lucrul cel mai important care trebuie spus în această seară este că nu este un sfârşit, ci un început. Momentul unui nou răsărit şi în care cortina se ridică pentru un nou act al marii noastre istorii naţionale.

Şi da, parţial este vorba despre a folosi aceste noi puteri – această suveranitate recucerită – pentru a livra acele schimbări pentru care oamenii au votat, indiferent că este vorba despre controlul migraţiei, crearea de porturi libere, liberalizarea industriei noastre de pescuit şi încheierea de acorduri comercial”, a mai spus premierul Boris Johnson.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×