Steagul Uniunii Europene, ars de britanici cu câteva ore înainte de Brexit

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
31/01/2020, 21:10
Steagul Uniunii Europene, ars de britanici cu câteva ore înainte de Brexit
Steagul Uniunii Europene, ars de britanici cu câteva ore de Brexit. Sursa foto: digi24.ro

Protestatarii anti și cei pro-Brexit au fost la un pas să se încaiere pe străzile Londrei, chiar lângă locuința premierului Boris Johnson din Downing Street. Acolo, un britanic a sărbătorit ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană prin arderea steagului UE.

Un britanic a ars Steagul Uniunii Europene, cu câteva ore de Brexit

Momentul a fost filmat de mai multe televiziuni, iar acesta s-a viralizat pe rețelele de socializare. În jur de 200-300 de manifestanţi pro-UE au fost apostrofaţi de susţinători ai Brexitului în timp ce se îndreptau de la Downing Street către Reprezentanţa Comisiei Europene.

Susţinătorii ieşirii din UE cântau „Să vă fie ruşine, să vă fie ruşine”, „Perdanţilor, perdanţilor” şi „Bye, bye UE”. Poliţia a intervenit imediat și a format un cordon pentru a separa cele două grupuri, care au fost la un pas să se încaiere.

Britanicii fac o adevărată petrecere din ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Britanicii așteaptă la ora locală 22:00, cu o oră înaintea momentului oficial al Brexitului, un discurs către naţiune al premierului Boris Johnson. Din extrasele deja publicate reiese că premierul va prezenta o perspectivă optimistă asupra viitorului ţării şi va promite să vindece rănile provocate de diviziunile interne cauzate de divergenţele privind Brexitul.

„Obiectivul nostru ca guvern – obiectivul meu – este să unesc ţara şi să mergem mai departe”, ar urma să spună Boris Johnson.

Britanicii fac o adevărată sărbătore din ieșirea din Uniunea Europeană. Petreceri de stradă, jocuri de lumini și promoții la bere în pub-uri vor însoți Brexitul. În câteva ore va veni acel moment așteptat de trei ani și jumătate: vineri, 31 ianuarie 2020, la ora 23:00, ora Londrei, britanicii vor spune „adio” Uniunii Europene.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×