Cum arată Vila Lac 1, locul unde s-a autoizolat premierul Ludovic Orban şi povestea reşedinţei FOTO

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 11:53
Cum arată Vila Lac 1, locul unde s-a autoizolat premierul Ludovic Orban şi povestea reşedinţei FOTO
Ludovic Orban s-a autoizolat la Vila Lac 1. Sursa foto: profimediaimages.ro

Premierul Ludovic Orban a intrat la izolare după ce a fost expus la coronavirus de către un deputat cu care acesta a intrat în contact. Primul test împotriva coronavirusului al premierului Ludovic Orban a ieşit negativ.

Cum arată Vila Lac 1, locul unde s-a autoizolat premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat că se autoizolează la Vila Lac 1 timp de 14 zile pentru a nu răspândi infecţia în caz că acesta a contractat-o. Parlamentarul PNL, Vergil Chițac, a fost depistat ca fiind purtător de coronaviurs, iar acesta a participat la întâlniri ale partidului PNL.

Mai mulţi membri din cabinetul Ludovic Orban au fost testaţi împotriva coronavirusului, testele ieşind negative în primă fază. Printre aceştia s-au numărat  Marcel Vela, Ionuț Stroe, Costel Alexe Bogdan, Gheorghiu Ion Ștefan, Raluca Turcan, Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Virgil Popescu, Adrian Oros, Victor Costache, precum şi Marcel Boloș. Astfel, toţi membrii ai Biroului executiv PNL au decis să se izoleze la domiciliu.

Vila Lac 1, locul unde s-a autoizolat premierul Ludovic Orban
Vila Lac 1, locul unde s-a autoizolat premierul Ludovic Orban. Sursa foto: wowbiz.ro

Unde se vor izola miniştrii cabinetului Ludovic Orban

Eu mă voi izola la Vila Lac 1 până vor veni rezultatele anchetei epidemiologice”, a spus Ludovic Orban, precizând că acolo deţine toate mijloacele audio și video pentru a coordona activitatea de premier.

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu se ştie încă unde se vor izola miniştrii, dar va trebui ca activitatea Guvernului să nu fie afectată.

Mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie, pentru a vedea unde se izolează miniștrii (…). 

Miniștrii să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajații, să evite răspândirea. Își vor exercita atribuțiile.

Solicit întregului dispozitiv de luptă împotriva coronavirusului să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a declarat el.

Lodovic Orban nu a participat nici la consultările pentru desemnarea premierului pentru a nu-l pune în pericol pe Klaus Iohannis. „Nu merg la consultări, pentru că ar însemna să-l pun în pericol pe preşedinte”, a declarat Ludovic Orban.

Povestea Vilei Lac 1

Vilele Lac 1,2 şi 3 au fost construite în perioada comunistă. ”Vila Lac 1 era destinată sefilor de stat de rang 1, în ea fiind găzduiti presedintii marilor puteri. Presedintii americani Gerald Ford si Richard Nixon au stat la Lac 1, la fel si Gorbaciov, care a venit de trei ori la noi”, a declara Marius Marinescu, fost parlamentar.

Vila Lac 1, situată în celebrul cartier Primăverii, pe malul lacului Floreasca, a fost evitată de mai marii României. Nici Traian Băsescu, nici Klaus Iohannis nu au vrut să locuiască acolo. Reşedinţa lui Klaus Iohannis este Vila Lac 3, acolo unde a stat și Traian Băsescu în perioada în care a fost preşedintele statului. Vila Lac 1 are cele mai puține facilități. Celelate sunt dotate cu bazin de înot, precum şi teren de tenis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×