Premierul și miniștrii săi intră în izolare, după ce s-au întâlnit cu senatorul Chițac. Orban se retrage la Vila Lac 1.

Adrian Ilie   
în Stiri mondene
13/03/2020, 11:39
Premierul și miniștrii săi intră în izolare, după ce s-au întâlnit cu senatorul Chițac. Orban se retrage la Vila Lac 1.
Premierul Ludovic Orban/ Foto: Hepta

Premierul Ludovic Orban a confirmat că senatorul PNL Vergil Chițac a fost infectat cu coronavirus. În consecință, premierul, miniștrii și membrii conducerii PNL, care s-au întâlnit cu Chițac la o ședință, vor intra în autoizolare.

Combaterea coronavirusului, prin telefon și online

În ce mă privește pe mine ca premier în exercițiu, mă voi izola la Vila Lac 1, unde voi avea condițiile cele mai bune pentru a-mi exercita atribuțiile. Miniștrii urmează, după o consultare, să luăm o decizie unde se vor izola până la stabilirea diagnosticului. Toate contactele să fie online și prin telefon. Își vor exercita atrbiuțiile și vor lua toate deciziile care se impun”, a anunțat Ludovic Orban.

Acesta nu  va mai merge la consultările cu președintele, la Palatul Cotroceni. ”Cum să merg la consultări? Ar însemna să expun persoana președintelui”, a  spus Orban.

Cum Chițac a participat și la o ședință a grupului senatorial al PNL, și senatorii liberali vor trebui  să intre în autoizolare.

Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toți colegii noștri (…) Vom fi la dispoziția medicilor pentru a derula ancheta”, a mai spus Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×