Cum arată prima femeie transsexual care a concurat la Miss Universe. În 2018 a fost desemnat cea mai frumoasă din Spania!

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
17/12/2018, 14:51
Cum arată prima femeie transsexual care a concurat la Miss Universe. În 2018 a fost desemnat cea mai frumoasă din Spania! GALERIE FOTO
Angela Ponce, din Spania, a devenit prima femeie transexual care a participat la concursul Miss Universe

Angela Ponce, din Spania, a devenit prima femeie transsexual care a participat la concursul Miss Universe. În vârstă de 26 de ani, Ponce a învins aproape două duzini de alte concurente în Spania, pentru a deveni Miss Universe Spania.

Ulterior, aceasta și-a câștigat dreptul de a reprezenta țara respectivă în concursul de frumusețe. De altfel, acesta a fost și un prilej de a folosi scena internațională pentru a susține drepturile transsexualilor.

Femeia transsexual care a concurat la Miss Univers a avut ca scop apărarea drepturilor comunității LGBTQ

Conform Associated Press, aceasta a recunoscut că scopul său, pe lângă cel de a ieși victorioasă din competiție, este acela de a fi purtător de cuvânt al unui mesaj care implică respectul și varietate pentru comunitatea LGBTQ, cât și pentru întreaga lume.

Cum arată prima femeie transexual care a concurat la Miss Universe. În 2018 a fost desemnat cea mai frumoasă din Spania!
În vârstă de 26 de ani, Ponce a învins aproape două duzini de alte concurente în Spania

”Scopul meu este acela de a fi purtător de cuvânt al unui mesaj de inluziune, respect și diversitate nu numai pentru comunitatea LGBTQ+, ci pentru întreaga lume”, a explicat Angela Ponce.

Până în 2013, femeile transgender nu au avut dreptul să concureze la astfel de competiții

Mai mult, Ponce a adăugat că își dorea cu ardoare să aducă stagul Spaniei în lumina reflectoarelor. ”Visul meu este să aduc în față culorile Spaniei”, a scris Ponce pe o rețea de socializare, după victoria sa.

Cum arată prima femeie transexual care a concurat la Miss Universe. În 2018 a fost desemnat cea mai frumoasă din Spania!
Până în 2013, femeile transgender nu aveau dreptul să concureze la astfel de concursuri

De menționat este că până în 2013, femeile transgender nu aveau dreptul să concureze la astfel de competiții, lucru care s-a schimbat, în urma unei contestații. ”Femeile transgender nu au avut voie să concureze până în 2013, când Jenna Talackova, din Canada, a contestat decizia”, conform thehill.com.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×