Cum arată închisoarea în care e închisă Udrea! FOTO și Video din locul de coșmar

Sandra Popescu    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/11/2018, 16:11
Cum arată închisoarea în care e închisă Udrea! FOTO și Video din locul de coșmar GALERIE FOTO
Elena Udrea a fost arestată recent și dusă în închisoarea pentru femei El Buen Pastor din San Jose

Cel mai controversat eveniment al momentului este reținerea Elenei Udrea și al Alinei Bica în închisoarea de femei din Costa Rica. Se pare că fostului ministru nu i-au prea ieșit calculele, astfel că a ajuns să fie reținută și închisă în locul în care credea că-i va oferi adăpost în clipele critice din viața ei. Judecata în instanță urmează pentru Udrea, atât pentru șefa DIICOT, Alina Bica.

UPDATE 4 noiembrie: Elena Udrea pare că se plânge de condițiile din închisoarea ”El Buen Pastor” și a cerut ca nici fetița ei să nu mai fie adusă la alăptat, chiar dacă are o cameră specială pentru asta. Fostului ministru îi este frică de faptul că Eva Maria ar putea contacta vreo boală din penitenciar și preferă să stea departe de aceasta.  “Condiţiile de detenţie sunt mult mai grele decât cele din România. În România, Elena Udrea ar fi putut să îşi crească acasă copilul până la un an. Acolo, într-adevăr, are un loc unde să îşi alăpteze copilul. A preferat să o aducă pe fetiţă foarte rar la penitenciar fiindcă s-a născut foarte mică şi îi este teamă să nu contacteze alte boli din închisoare, a declarat fostul avocat al Elenei Udrea.

Știrea inițială:

Fosta boldă din politică se afla într-o cafenea în clipa în care poliția locală a intervenit pentru reținerea sa. Cele două femei au fost ridicate de pe străzile San Jose și duse la închisoarea de maximă siguranță de femei El Buen Pastor.

Imagini din închisoarea de femei unde este reținută Udrea

Deținutele aflate în custodie par a trăi un coșmar pe viu de la venirea în Buen Pastor.

Condițiile elementare și violențele petrecute în spațiu închis sunt nenumărate și arhicunoscute în toată lumea.

Închisoarea unde eunt reținute Elena Udrea și Alina Bica
Închisoarea unde eunt reținute Elena Udrea și Alina Bica

„Supraaglomerarea, condiţiile igienice inadecvate, dificultăţile de a obţine acces la servicii medicale şi violenţele între deţinuţi rămân probleme grave în unele închisori din Costa Rica. Personalul de securitate şi cel administrativ nu sunt în parametri suficienţi pentru a asigura nevoile deţinuţilor”, arată raportul Departamentului de Stat.

Problemele care ies în evidență în ceea ce privește închisoarea în care este Elena Udrea sunt: detenția arbitrară, tratamente de degradare și tortura.

Închisoarea El Buen Pastor din San Jose
Închisoarea El Buen Pastor din San Jose

Șefa DIICOT și Elena Udrea își vor petrece doar primele două luni din pedeapsa lor în închisoarea El Buen Pator. „Acolo e exact ca în Narcos (serial despre viaţa traficanţilor de droguri, n.r) şi există acolo o aripă mai bună în care au fost duse. Sunt cazate împreună cu o doamnă din San Jose, (condamnată, n.r.) tot pentru fraudă, al cărei soţ este bun prieten cu o prietenă de-a noastră. Acum sunt trei (în celulă, n.r.)”, a declarat Cornel Tăbăcaru, care locuieșt de mulți ani în Costa Rica.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×