Cum arată Ciugud, comuna cu cel mai mare grad de absorbție a fondurilor europene din România! ”Un loc de vis”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 15:41
Cum arată Ciugud, comuna cu cel mai mare grad de absorbție a fondurilor europene din România! ”Un loc de vis” GALERIE FOTO
Comuna Ciugud campioana la fonduri europene

O localitate din județul Alba este modelul cel mai bun pentru autoritățile locale, dar și cele centrale, despre cum se pot atrage și folosi banii europeni! Ciugud este comuna din România cu cel mai mare grad de absorbție a fondurilor europene!

Cum arată Ciugud, comuna cu cel mai mare grad de absorbție a fondurilor europene

Nu mai puțin de 30 de milioane de euro s-au investit în drumuri, canalizare, internet și soluții inteligente de dezvoltare. Ciugud chiar pare o localitate mică din Elveția sau alte țări dezvoltate. Locuitorii au iluminat inteligent, energie din resurse regenerabile, automate electronice de plată a impozitelor și taxelor locale și mașini electrice.

„Vorbim de foarte mulți bani europeni, ar echivala cu veniturile noastre proprii pe următorii 100 de ani”, a declarat primarul Ciugudului pentru stirileprotv.ro.

Comuna Ciugud are propriul parc industrial

Cea mai bună descriere a localității este făcut chiar pe site-ul primăriei! ”Indiferent ca vii la semanatul holdelor sau la culesul viei, la infloritul ciresilor sau la vremea colindelor, Ciugud inseamna locuri desprinse parca din vechile basme romanesti, de o frumusete rapita din sevaletele unor pictori nepamanteni.

Dar, mai presus de toate, in Ciugud vei gasi acei oameni cu care vrei sa te gasesti mereu: ardeleni cu vorba domoala, gata sa isi imparta cu tine mai mult decat au, oameni drepti de la care vei avea mereu ceva nou de invatat si care sunt gata, la randul lor, sa invete de la tine. Pentru ca, in ultimii ani Ciugudul a invatat si a pus in practica tot ceea ce conteaza de la cel mai serios si vrednic partener: Uniunea Europeana.

Comuna Ciugud are chiar și un parc industrial, unde investitorii au început să sosească! Ciugudul are acum nu doar avantajul apropierii de oras ci si confortul de la oras. Iar asta s-a tradus intr-o oferta atractiva pentru companii mari, din Romania sau internationale, intr-un parc industrial in care deja au venit primii investitori si si-au stabilit sau relocat afacerile, dar mai cu seama in investitii edilitare ce fac din Ciugud comuna din Romania cu cel mai mare grad de absorbtie, cand vorbim de fonduri europene.

Cuvintele sunt prea putine si neinstare sa zugraveasca realizarile ciugudenilor din ultimii ani. Iar aceste lucru ei nu-l povestesc, ci il traiesc cu mandrie, in fiecare zi. Orice am spune despre Ciugud, ar depasi cu mult modestia oamenilor, dar ar fi prea putin in comparatie cu ce poti vedea azi, in Ciugud. Fii gata sa te indragostesti de locuri, de oameni si de ceea ce oameni au aratat ca stiu sa faca dintr-un loc aparent obisnuit, unul de vis”, este mesajul de pe site-ul primăriei Ciugud.

În comuna Ciugud există acum, printr-o investiţie privată, cel mai modern club de golf din sud-estul Europei, acesta fiind inaugurat anul trecut, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×