Cum a fost pedepsit un funcționar public după ce i-a sesizat șefului său, tatăl unui europarlamentar PSD, o escrocherie cu fonduri europene

Dan Stancu   
în Stiri mondene
15/03/2019, 16:45
Cum a fost pedepsit un funcționar public după ce i-a sesizat șefului său, tatăl unui europarlamentar PSD, o escrocherie cu fonduri europene GALERIE FOTO
Cum a fost pedepsit un funcționar public după ce i-a sesizat șefului său, tatăl unui europarlamentar PSD, o escrocherie cu fonduri europene

Un funcționar public care a reclamat o escrocherie cu fonduri europene șefului său, tatăl unui parlamentar PSD, a fost pedepsit de acesta. Mai exact, a fost „exilat” într-o sucursală a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) dintr-o mică localitate bihoreană.

Funcționar public, pedepsit ce a sesizat șefului o escrocherie cu fonduri europene. Cum s-a întâmplat totul

Bogdan Hodişan, şeful de birou la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bihor, a remarcat, în 2017, că un fermier declarase însămânţată cu porumb o suprafaţă de 100 de hectare de teren care, în realitate, era plină de bălării. Fermierul a cerut subvenţii în valoare totală de 22.000 de euro. potrivit adevărul.ro. Pentru că banii nu fuseseră plătiți și prejudiciul nu exista, funcționarul nu a sesizat DNA, ci pe Florian Pavel, directorului general al APIA Bihor, tatăl europarlamentarului PSD Emilian Pavel.

Florian Pavel a trimis sesizarea comisiei de disciplină, care a tergiversat cercetările mai bine de 6 luni și, în cele din urmă a închis dosarul, iar Bogdan Hodişan a ajuns la biroul APIA din localitatea bihoreană Marghita, situată la 60 de kilometri distanţă de Oradea.

Funcționar public, pedepsit ce a sesizat șefului o escrocherie cu fonduri europene
Funcționar public, pedepsit ce a sesizat șefului o escrocherie cu fonduri europene

DNA a intervenit

Toamna trecută, procurorii DNA au descins la APIA Bihor, de unde au ridicat ridicând toate dosarele privind subvenţiile acordate fermierului cu probleme. „În urma verificărilor, la această dată, Direcţia Antifraudă Control Intern şi Supracontrol (DACIS), structura specializată de control din cadrul APIA central, a finalizat verificările, urmând să transmită rezultatul acestora DLAF, DGCAI şi petentului“, au spus reprezentanţii Ministerul Agriculturii, condus de Petre Daea, apropiat de Florian Pavel.

Acesta susține că familia Hodișan, tată și fiu, îi este datoare. „Eu am scos la concurs, pe vremuri, postul pe care a fost angajat Hodişan cel mare, şi tot eu am scos la concurs postul pe care a fost angajat Hodişan cel mic. Puteam să nu scot posturile, că nu era o urgenţă. Nu le reproşez nimic, dar puţin respect s-ar fi impus“, a spus el.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×