Cum afli la ce secție de votare ai fost repartizat. Poți afla rapid și ușor online AICI

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 20:52
Cum afli la ce secție de votare ai fost repartizat. Poți afla rapid și ușor online AICI GALERIE FOTO
Poți afla imediat care este secția de votare la care trebuie să mergi. Sursa foto - facebook

Cum afli la ce secție de votare ai fost repartizat – astfel, duminică au loc alegerile prezidențiale, în urma cărora ne vom alege șeful statului. Cetățenii care se află în afara localității în care își au domiciliul pot vota la orice secție de votare, urmând a fi înscriși pe listele suplimentare, în baza actului de identitate, dar cei care se află în localitatea de domiciliu trebuie să se prezinte doar la secțiile de votare la care sunt repartizați.

Cum afli la ce secție de votare ai fost repartizat

Cetățenii sunt distribuiți pe listele electorale permanente ale secțiilor de vot în funcție de domiciliul din actul de identitate. În cazul în care nu știi exact la ce secție de votare ești arondat, poți accesa online Registrul Electoral. Acolo trebuie introdus codul numeric personal și numele de familie, apoi portalul va afișa care este secția de votare la care trebuie să te prezinți în cazul în care te duci la vot duminica aceasta. POȚI FACE ASTA AICI

Primul tur a început deja încă de vineri, 8 noiembrie, în Diaspora, a continuat pentru românii din străinătate și pe 9 și 10 noiembrie. De asemenea, pe 10 noiembrie vor intra la vot și românii din țară. În total, peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot vor putea să își exprime opinia la aceste alegeri. Cu toate acestea, tranșarea votului într-un singur tur este una greu de imaginat, drept pentru care mai mult ca sigur alegătorii vor face cale întoarsă peste două săptămâni.

Asalt la turul 2 al alegerilor

„Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrisi în listele electorale”, se arată în Articolul 81 din Constituție, în alineatul 2. Asta înseamnă că orice candidat ar trebui să adune măcar 50%+1 din totalul voturilor. Cum Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că sunt înscriși în Registrul Electoral nu mai puțin de 18.963.792, asta înseamnă că Klaus Iohannis ar trebui să adune aproape 9,5 milioane de voturi, o sumă la care este aproape imposibil de ajuns.

Cel mai probabil vom avea un tur 2, unul în care favorit să intre este actualul președinte Klaus Iohannis, în timp ce pentru al doilea loc există o adevărată bătălie între Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu și Theodor Paleologu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×