Mircea Diaconu i-a propus o funcție lui Alexandru Cumpănașu. Condiția e să câștige alegerile. Jurnalistul n-a rămas nici el dator

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 00:06
Mircea Diaconu i-a propus o funcție lui Alexandru Cumpănașu. Condiția e să câștige alegerile. Jurnalistul n-a rămas nici el dator GALERIE FOTO
Mircea Diaconu și Alexandru Cumpănașu și-au propus diverse posturi. Sursa foto - facebook

Mircea Diaconu i-a propus o funcție lui Alexandru Cumpănașu, dar cu o condiție. Să câștige mai întâi alegerile. Fostul actor l-ar vrea pe unchiul Alexandrei Măceșanu, fata dispărută din Caracal, într-un post de conducere în cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Astfel, Diaconu i-a spus lui Cumpănaşu că l-ar pune să coordoneze departamentul antimafie. Fostul europarlamentar nu s-a oprit aici și a anunțat și alte modificări dacă el ajunge președinte.

Mircea Diaconu i-a propus o funcție lui Alexandru Cumpănașu

„Preşedinte. Asta înseamnă şedinţe CSAT din care vor ieşi soluţii importante, mari, de coordonare a instituţiilor de forţă din România pe subiecte de risc naţional. (…) Asta ar însemna acţiuni specializate, profesioniste pe zone mari de risc. Aş înfiinţa grupul de lucru pe teme mari: secretizările a tot felul de lucru timp de 30 de ani, începând cu Revoluţia, căderea băncilor în anii ‘90.

Acest grup de lucru trebuie să analizeze metodele prin care se poate desecretiza. Dacă aş ajunge preşedinte, l-aş invita pe domnul Cumpănaşu să se ocupe strict de lucrurile despre care vorbeşte şi anume antimafia”, a mai spus Diaconu la dezbaterea electorală de la Antena 3, la care au participat şi prezidenţiabilii Ramona Ioana Bruynseels şi Ninel Peia.

Cumpănașu, propunere pentru fostul europarlamentar

Replica nu s-a lăsat prea mult timp așteptată. Cumpănașu și-a prezentat și el planurile și Mircea Diaconu se află printre ele. „Aş înfiinţa un Consiliul Economic şi Social, aşa cum există la nivelul Guvernului şi la nivelul Preşedinţiei nu există, din care ar face parte oameni de afaceri din România, cei care reprezintă sindicatele în acest moment şi sunt ignorate de către preşedintele ţării şi pe domnul Diaconu, l-aş ruga să mi se alăture ca şef al departamentului Social şi pentru Dialogul cu Sindicatele.

Acest Consiliul Economic şi Social ar avea rolul, în primul rând, să prevină astfel de situaţii. Dacă am fi totuşi într-o astfel de situaţie, aş spune clar Guvernului că nu mă interesează scuzele acestor oameni, ci viaţa celor de acasă şi i-aş forţa, dacă ar fi nevoie şi să mă destituie, să mă suspende, să îşi menţină angajamentele şi să nu taie din salariile şi pensiile oamenilor, pentru că nu are nimeni acest drept. E un drept câştigat, iar acel Consiliul Economic şi Social ar da greutate cuvintelor mele, pentru că ar fi şi finanţişti acolo”, a explicat Alexandru Cumpănaşu.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×