Cum afectează COVID-19 clinicile private: MedLife trimite personalul non-critic în şomaj tehnic și reduce cu 50% salariile celor din conducere

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 14:09
Cum afectează COVID-19 clinicile private: MedLife trimite personalul non-critic în şomaj tehnic și reduce cu 50% salariile celor din conducere
Cum afectează COVID-19 clinicile private: MedLife trimite personalul non-critic în şomaj tehnic și reduce cu 50% salariile celor din conducere. Sursa foto: Hepta

MedLife, una dintre cele mai mari rețele de clinici private anunță că va trimite personalul non-clinic în șomaj tehnic, iar salariile echipei de management va fi redus cu 50%, pe fondul crizei cauzate de coronavirus.

MedLife anunță măsuri drastice din cauza coronavirusului

Conducerea MedLife a decis să ia mai multe măsuri de reducere a costurilor, pe fondul pandemiei de coronavirus, anunță News.ro.

Astfel, lanțul de clinici private a hotărât să trimită în șomaj tehnic tot personalul non-critic și va reduce salariile ehipei de management cu 50%, timp de 45 de zile.

În plus, reprezentanții companiei anunță că va renegocia chiria din toate spațiile în care Grupul MedLife își desfășoară activitatea. Toate aceste măsuri au fost luate pentru limitarea impactului crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

”Pentru a susţine colegii din linia întâi şi a asigura continuitatea medicală în regim de urgenţă şi, totodată, pentru a limita impactul financiar generat de ordonanţele prezentate mai sus, conducerea MedLife a luat următoarele măsuri: Reducerea de comun acord cu 50% a . salariilor echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile.

Decizia are scopul de a reduce costurile companiei

2. Reducerea costurilor în legătură cu departamentele de suport prin trimiterea personalului non-critic în şomaj tehnic.

Costurile vor fi suportate de către Guvernul României până la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie; pentru salariile care depăşesc media pe economie, diferenţa va fi suportată de Grupul MedLife. Măsura va intra în vigoare începând cu 26 martie”, arată un document transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O altă măsură adoptată de Grupul Medlife este aceea de a diminua programul de lucru pentru personalul administrativ cheie de la cinci la patru zile lucrătoare. Decizia va fi aplicată începând cu 26 martie.

Conducerea companiei are în plan negocierea cu toți proprietarii de spații unde MedLife își desfășoară activitatea, în scopul amânării sau a reducerii plăților de chirie.

Rețeaua de clinici private precizează că va avea discuții cu băncile pentru a crește lichiditățile disponibile la nivelul grupului, afirmând că ”am primit toată susţinerea, asigurându-ne deja o lichiditate confortabilă pentru un termen de 3-6 luni”.

MedLife anunță și un plan de investiții pentru perioada post coronavirus, ce presupune, printre altele, dezvoltarea unor centre de tratament pentru recăpătarea funcțiilor pulmonare și testarea pacienților cu afecţiuni medicale incompatibile cu virusul SARS-CoV-2 (boli cardiovasculare, tensiune arterială, diabet, pacienţi oncologici, etc).

„Avem convingerea că în viitorul apropiat, pe termen mediu şi lung, nevoia de servicii medicale va creşte substanţial.

Ca urmare a acestor măsuri, conducerea MedLife consideră ca dispune de suficiente lichidităţi pentru a asigura solvabilitatea grupului în urmatoarele luni de incertitudine şi de a susţine reluarea activităţii pe măsură ce condiţiile de piaţă se vor îmbunătăţi”, mai precizează compania.

Furnizorul de servicii private spune că nu poate fi cuantificat impactul distanțării sociale asupra businessului în acest moment.

MedLife mai arată că, urmare a distanţării sociale şi a ordonanţelor cu impact direct asupra businessului, scăderea veniturilor nu poate fi cuantificată la acest moment.

MedLife este unul din cei mai mari furnizori de servicii private de sănătate din România și, din 2009, a deschis sau a achiziţionat peste 130 de unităţi medicale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×