Cum afectează coronavirusul Congresul PSD din 21 martie. Toate adunările mai mari de 1.000 de oameni au fost anulate. Măsura alternativă anunțată de Marcel Ciolacu

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 11:48
Cum afectează coronavirusul Congresul PSD din 21 martie. Toate adunările mai mari de 1.000 de oameni au fost anulate. Măsura alternativă anunțată de Marcel Ciolacu
Cum afectează coronavirusul Congresul PSD din 21 martie. Toate adunările mai mari de 1.000 de oameni au fost anulate. Măsura alternativă anunțată de Marcel Ciolacu. Sursa foto: Hepta

Congresul PSD trebuia să aibă loc pe data de 21 martie, însă Grupul de comunicare strategică din cadrul MAI a anunțat, sâmbătă, că toate adunnările mai mari de 1.000 de oameni au fost anulate. În aceste condițiii, întâlnirea social-democraților nu mai poate avea loc, însă Marcel Ciolacu anunțase o variantă alternativă.

Congresul PSD din 21 martie nu poate avea loc din cauza limitării numărului de persoane la adunări

Sâmbătă, Raed Arafat a decalarat, într-o conferință de presă, că printre noile măsuri adoptate de statul român împotriva răspândirii virusului covid-19, se află și interzicerea adunărilor mai mari de 1.000 de oameni.

În aceste condiții, Congresul PSD din 21 martie nu mai poate avea loc, iar social-democrații vor trebui să vină cu un alt plan. Marcel Ciolacu, președintele intermiar al PSD, anunțase înainte că, în cazul în care criza coronavirusului va lua „o amploare moderată”, va avea loc un video-congres.

„Pe data de 21 martie (este programat Congresul PSD – n.r.). Sperăm ca criza coronavirusului să nu ia altă amploare. Oricum suntem pregătiţi şi pentru astfel de situaţii. În cazul în care criza va lua o amploare moderată vom face un video-congres. Tehnică mai modernă. (…)

Partidul e într-o reorganizare, chiar şi mentală, şi suntem deschişi să încercăm lucruri noi. Încercăm să schimbăm şi anumite metehne. (…). Am avut săptămâna trecută această discuţie cu colegii şi marea majoritate au optat sa avem totuşi un Congres şi o conducere care trebuie să-şi asume aceste alegeri.

Marcel Ciolacu anunțase o alternativă modernă

N-am nicio problemă să-mi asum aceste alegeri, chiar dacă perioada a fost una scurtă. Cel puţin până acum am demonstrat şi eu şi domnul Stănescu şi echipa că avem capacitatea organizatorică de a reorganiza partidul şi de a fi partidul pregătit pentru orice fel de alegeri”, a declarat liderul PSD la interviurile DC News.

Astfel, social democrații au de ales între două variante: Congresul PSD să fie organizat la o dată care nu poate fi deocamdată cunoscută, întrucât nu se știe exact cât timp va dura măsura limitării numărului de persoane la adunări, sau organizarea întrunirii prin intermediul tehnologiei.

În cadrul unei conferințe de presă, organizată sâmbătă la sediul MAI, Raed Arafat a declarat că s-a decis interzicerea adunărilor mai mari de 1.000 de oameni.

În plus, Grupul de comunicare strategică le recomandă cetățenilor români prezenți în zonele afectate din străinătate să evite România în perioada următoare.

Până pe 31 martie vor fi anulate adunările mai mari de 1.000 de oameni. În plus, studenții stagiari nu mai au voie să facă practică în spitale, anunță reprezentanții MAI. Printre alte măsuri, s-a dispus suspendarea cursurilor în școlile unde se raportează un caz sau mai multe cazuri de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×