Cum a murit, de fapt, tatăl Andreei Antonescu: ”E prima oară când zic”

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
05/07/2019, 10:01
Cum a murit, de fapt, tatăl Andreei Antonescu: ”E prima oară când zic”
Cântăreața Andreea Antonescu și-a deschis pentru prima oară sufletul și a vorbit despre moartea tatălui ei Sursa foto: Instagram

Andreea Antonescu și vechea sa colegă, Andreea Bălan, au decis să reunească trupa care le-a consacrat. Andre revine pe scena muzicală după 18 ani de când cele două Andreea și-au încheiat socotelile și au luat-o pe drumuri separate. Acum, Andreea Antonescu își deschide sufletul și vorbește despre un moment delicat din viața ei, moartea tatălui ei.

Andreea Antonescu și-a deschis sufletul și a povestit despre moartea tatălui ei

Andreea Antonescu a trecut prin cei 25 de ani de carieră muzicală prin numeroase momente dificile, scandaluri și despărțiri, dar cântăreața a ținut mereu capul sus și a mers mai departe. Jumătatea trupei Andre nu a povestit niciodată cum a murit tatăl ei până acum, când și-a deschis sufletul pentru prima oară.

Andreea Antonescu se pregătea ca orice elev de clasa a XII-a de examenul de bacalaureat, dar o veste cumplită i-a întunecat amintirile despre perioada respectivă. Cântăreața plecase de acasă, de la Galați, ca să-și facă un nume în București. Eu plecasem de acasă. Mă jur, nu o făcusem pentru că eram îndrăgostită. Nici pomeneală de vreo îndrăgosteală de Iustin, așa cum se spunea pe atunci, așa cum a rămas în ”istoria” presei care specula povestea. Nu, plecasem de acasă pentru că voiam să îi dovedesc ceva tatălui meu. Adică, el, tot timpul, îmi spunea că nu o să reușesc, că nu o să fac față… Mă ocupam și de muzică, și de școală, deja mă mutasem de la Galați, la București. La Galați făcusem realul, la București eram la uman, aveam o oră de matematică pe săptămână, dar franceză făceam de nu mai puteam… Iar tatăl meu era inginer și voia să mă descurc la două materii: engleză și matematică”, a început cântăreața să povestească.

Artista spune că presa a scris la vremea respectivă că ar fi plecat de acasă pentru că se certase cu tatăl său, dar nici vorbă de așa ceva. Vedeta dorea să le arate celor din jur că poate să se descurce singură. Țineam să le arăt tuturor că pot să fac o treabă excelentă fără să mai fie și presiune asupra mea. Așa că, m-am dus de capul meu, la Bacalaureat, în București. Eram pregătită să fac față oricăror subiecte, și așa eram mai ”tocilară” de felul meu, învățam bine, chiar dacă asta însemna să dorm doar trei ore pe noapte. Și, după ce la Română oral am luat un 10, la franceză a venit nota care m-a demoralizat: 8. Slab, cea mai mică notă a mea de la Bac… Dar, ambițioasă, mă pregăteam din plin pentru matematică, chiar dacă, pentru mine, nu era foarte grea materia după ce la Galați făcusem câte 7 sau 8 ore pe săptămână și eu ajunsesem la București să fac una singură.”, continuă să povestească Andreea. 

Cântăreața Andreea Antonescu și-a deschis pentru prima oară sufletul și a vorbit despre moartea tatălui ei
Sursa foto: Instagram

Tatăl Andreei Bălan cel care a încurajat-o pe Andreea Antonescu să meargă la examenul de BAC

Și aici povestea ia o întorsătură neplăcută pentru cântăreață. Și, în dimineața zilei de 2 iulie, pe la ora 05.00 mi-a sunat telefonul. Era mama, plângea… Mi-a spus: ”Andreea, a murit tati”…. Prima oară nu am înțeles… Mama a repetat și, din acel moment, nu îmi aduc aminte prea multe…. Urlam, țipam, nu știu ce am făcut”, își amintește cântăreața având ochii în lacrimi. „Este pentru prima oară când îmi deschid sufletul așa. Nu am zis niciodată nimic, nu am povestit nimănui cu lux de amănunte ce s-a întâmplat atunci. Îți dai seama, aveam examenul la mate, la Bac, peste doar trei ore, iar eu aflasem că tata a murit. Tata, cel pentru care contau examenele de la mate și engleză. Nu pot să spun ce simțeam eu atunci, ce aveam în suflet.”, declară Andreea Antonescu, potrivit wowbiz.ro.

Cântăreața a sunat-o pe colega sa de trupă, Andreea Bălan, căreia nu i-a venit să creadă ce aude. Tatăl Andreei Bălan este cel care a încurajat-o pe Andreea Antonescu și i-a spus să se îmbrace și să meargă să susțină examenul de bac la proba de matematică. „Mi-a zis, și țin mine și acum, cuvânt cu cuvânt: ”Nu ai ce să faci, nu ai de ce să te duci la Galați acum. Te duci după examen, nu ai ce să schimbi. Până la Galați faci trei ore. Du-te la examen”. Nici nu îmi amintesc cum m-am îmbrăcat, cum am ajuns la școală. Dar îmi amintesc că unul dintre profesori, nici nu mai știu care, că era totul confuz în mintea mea, m-a văzut și îmi spunea că nu am de ce să am emoții. I-am zis că a murit tata, a rămas mască, s-a dus la director… Eu am intrat în clasă, am primit subiectele, le-am rezolvat și nu știu cum am făcut-o, iar apoi, când am predat lucrarea, directorul mă aștepta la ușă. M-a scos prin spatele școlii, acolo unde mă aștepta Iustin să mă ducă la Galați. Presa aflase deja, erau toți la ușa principală, mă așteptau”, a mai spus Andreea Antonescu.

Imediat după examen cântăreața a plecat la Galați. „Voiam să stau cât mai mult cu tata…”, a declarat Andreea Antonescu. În ziua înmormântării Andreea a susținut examenul la engleză și imediat după a plecat să-și conducă tatăl pe ultimul drum. „Aveam examen la Engleză. Făcusem un calcul. Adică, dacă plecam la ora 11.00, ajungeam la fix la Galați, la 14.00. Doar că, la ora 09.30 nu veniseră subiectele. M-am ridicat din bancă, i-am spus profesorului că plec acasă, iar acesta m-a ținut cu forța în clasă. Au venit subiectele pe la 10.00, iar eu, la 11.00, m-am ridicat din bancă, am predat lucrarea, și am fugit la mașină să merg la Galați…”, a mai povestit jumătatea trupei Andre.

Andreea Antonescu a fost o elevă studioasă și a avut rezultate excelente la bacalaureat. Notele pe care le-a obținut cântăreața pot fi considerate un tribut pentru tată ei care ținea foarte mult ca ea să învețe bine. „Am luat 9,42. Voiam să mă duc la tata și să îi zic că am luat la matematică 10 și la engleză tot 10. Știam că asta conta pentru el… Dar nu mai aveam cui să i-o spun, iar asta mă durea cumplit. Și acum mă doare”, a încheiat Andreea Antonescu.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×