Cum a ajuns un șofer român să fie amendat cu 2,2 milioane de euro! Polițiștii din Franța l-au prins

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 12:58
Cum a ajuns un șofer român să fie amendat cu 2,2 milioane de euro! Polițiștii din Franța l-au prins
Șofer de TIR, amendat cu 2,2 milioane de euro după ce a fost prins transportând țigarete de contrabandă. Sursa foto: cricul.ro

Amendă record primită de un șofer de TIR român în Franța, după ce a fost prins de autorități în timp ce  trasporta 5,2 tone de țigarete de contrabandă, potrivit presei din Hexagon. Aurel Andrei N, pe numele său, în vârstă de 35 de ani, a fost oprit în trafic pe data de 6 decembrie, pentru un control de rutină.

Oamenii legii i-au solicitat să prezinte documentele prin care să justifice încărcătura voluminoasă pe care o transporta.

Amendat cu 2,2 milioane de euro pentru că transporta țigarete de contrabandă

Pus în fața faptului împlinit, bărbatul le-a povestit polițiștilor că a fost abordat de un alt individ într-o parcare din Belgia, care i-a propus să livreze marfa în schimbul sumei de 8.000 de euro. Pentru că avea nevoie de bani, românul nostru nu a stat prea mult pe gânduri și a pornit la drum.

Potrivit vameșilor francezi, valoarea bunurilor transportate se ridică la 2,17 milioane de euro, motiv pentru care au cerut ca bărbatul să primească o amendă echivalentă. Totodată, procurorii care instrumentează acest caz au solicitat și o pedeapsă de 1 an de închisoare.

Punctul de amendă nu va crește odată cu salariul minim. Anunțul premierului Ludovic Orban

În altă ordine de idei, punctul de amendă va rămâne și în 2020 la pragul de 145 lei, chiar dacă salariul minim va avea parte de o majorare de la 1 ianuarie.

Premierul Ludovic a anunțat că Guvernul a decis înghețarea acestuia, din dorința de a a nu risca să ajungă la o valoare prea mare.

Am luat decizia să facem și noi ceea ce au făcut Guvernele anterioare. Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie și în fiecare an nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creșterea salariului minim.

Vom aplica și noi această soluție, să nu creștem punctul de amendă„, a declarat șeful Executivului, precizând totodată că sistemul are nevoie de o schimbare, pentru ca punctul de amendă să nu mai fie legat de salariul minim pe economie.

Cu siguranță trebuie schimbat acest sistem. S-a dovedit clar că această relație între punctul de amendă și salariul minim pe economie nu este soluția care să se poată aplică, din moment ce an de an s-a înghețat punctul de amendă, probabil trebuie calculat în alt mod”, a mai spus Ludovic Orban.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×