CTP, reacție tranșantă în scandalul liftierei de la Ministerul Muncii! Critici dure pentru Mihai Gâdea: „Ce spectacol am putut să văd”

Bogdan Solomon  
înStiri de ultima ora
01/02/2020, 14:10
CTP, reacție tranșantă în scandalul liftierei de la Ministerul Muncii! Critici dure pentru Mihai Gâdea: „Ce spectacol am putut să văd”
CTP îl critică pe Mihai Gâdea pentru scandalul liftierei de la Ministerul Muncii. Sursa foto: hepta.ro

Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul caracteristic scandalul provocat de înlăturarea liftierei de la Ministerul Muncii, la inițiativa Violetei Alexandru. Subiectul a fost intens mediatizat după ce ministrul a anunțat că nu are nevoie de astfel de servicii. În opinia gazetarului, asistăm la un „spectacol” pus la cale de o parte a presei cu scopul denigrării actualei guvernări.

Mihai Gâdea, criticat de CTP pentru scandalul liftierei

„Ce spectacol am putut să văd! Rar! La o altă televiziune. M-am uitat fascinat”, a declarat CTP la Digi 24. Reputatul jurnalist face referire în mod special la Mihai Gâdea, care a insistat în ultimele zile pe marginea acestui scandal, invitând-o în platoul emisiunii sale de la Antena 3 chiar pe femeia demisă de ministrul Muncii.

Va să zică: respectivii jurnaliști au dezbătut – bine, au zbătut, mai degrabă, pentru că să dezbată nu era nimeni, că toți aveau aceeași părere acolo, nu se punea problema, așa-i acolo, acolo nu vine cineva să… sau dacă încearcă cineva, i se dă la cap imediat.

Acolo sunt de obicei vreo 10 oameni și nu se deviază de la linie – și vreme de o oră și ceva s-a discutat despre biata văduvă, cu trei copilași, pe care trebuie să-i hrănească și-i hrănea din butonul ăla de la lift pe care-l apăsa și s-a găsit bestia aia de ministru care s-o dea afară…păi, aia-i om?!

După aceea, este chemată, pentru a se pune patrafirul pe colivă, chiar doamna liftieră, în direct, și i se spune: Da, doamnă, știm, știm… Respectivul avea o figură de vulpe otânjită, da, doamnă, știm, aveți trei copilași pe care… La care, asta spune: N-am, domnule, trei copii! Am numai unul!…

A, da, da, aveți numai unul, da, sigur, dar totuși, aveți un copil în întreținere! Nu, nu-l am în întreținere, că e mare, domnule, se întreține singur! Disperare mare în studio: domnule, ce facem, că moare știrea, se usucă lacrima spectatorului, ce facem?”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Meseria de liftieră este inutilă în momentul de față”

Totodată, gazetarul a rememorat un episod din anii 90, când în clădirea publicației pentru care lucra la vremea respectivă a fost angajată o liftieră. Potrivit lui CTP, aceasta a dispărut, însă, câteva luni mai târziu, întrucât meseria sa devenise inutilă.

Mai era o liftieră pe la Scânteia, când am ajuns eu la Adevărul, în 90, mai era o liftieră acolo care a dispărut după vreun an, poate și mai devreme. Deci, ’90! Această meserie este inutilă în clipa de faţă. În toate clădirile normale din ţara asta fiecare apasă pe buton şi se duce unde are treabă.

Iar acea doamnă a stat în funcţia asta, văduvă fiind – iarăși: văduvă, sunteți văduvă, ăștia din studio, ca și cum i-ar fi murit bărbatul în Afganistan aseară, sunteți văduvă! Da, sunt, de 20 de ani, zice doamna. Adică, bunicul a murit acum 30 de ani, dar mi s-a făcut un dor de el, de-aia plâng.

Deci, doamna ministru pur și simplu i-a spus patronului ăluia domnule, nu mai am nevoie de contractul ăsta. N-o interesa persoana în cauză, doamna respectivă. N-am nevoie de om care să apese pe buton. Atât. Și de-aici a devenit bestia și așa mai departe. Iar doamna și-a găsit, bineînțeles, imediat i s-a oferit un loc de muncă.

Și o întreb eu pe doamna liftieră: De ce stă de 20 de ani în liftul ăla? Nu s-a gândit că ce face acolo, femeie în putere, este un lucru inutil? Și că ar trebui să-și găsească o slujbă serioasă? Mi-ar fi rușine să fac treaba asta, să apăs pe un buton ca să îi duc pe niște unii”, a mai spus Cristian Tudor Popescu despre scandalul provocat de demiterea liftierei de la Ministerului Muncii.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×