Cine este liftiera care a fost dată afară de la Ministerul Muncii. A fost o deschisă o petiție pentru susținerea fostei angajate

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 16:30
Cine este liftiera care a fost dată afară de la Ministerul Muncii. A fost o deschisă o petiție pentru susținerea fostei angajate
Cine este liftiera care a fost dată afară de la Ministerul Muncii *foto: facebook Cristian Vasilcoiu

Telenovela continuă în cazul liftierei dată afară de la Ministerul Muncii de către Violeta Alexandru. Cazul acesta a fost speculat de către cei din PSD pentru a arăta lipsa de mărinimie a liberalei.

Acum fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu, un fost consilier al fostului ministru Lia Olguța Vasilescu, a publicat o poză cu liftiera și a deschis o petiție pe numele acesteia, intitulată „Salvați-o pe doamna Paula, liftiera de la Ministerul Muncii”.

Cine este doamna Paula, liftiera care a fost dată afară de la Ministerul Muncii

Vasilcoiu a publicat o poză care s-a viralizat repede și a adunat sute de distribuiri. Acesta a scris și un mesaj de susținere pentru doamna Paula, liftiera care a fost dată afară de Violeta Alexandru.

De asemenea, acesta a scris și că dispariția din funcție a femeii a fost unul dintre clauzele puse pentru ca ministerul să semneze un nou contract cu firma privată de mentenanță lifturi:

Ea este doamna Paula, liftiera pe care Violeta Alexandru nu s-a lăsat până nu a dat-o afară inclusiv de la firma privată de mentenanță lifturi, ca să scape de ea din Ministerul Muncii. Contractul dintre firmă și minister a fost denunțat, sub condiția că se va semna unul nou doar dacă liftiera dispare! Că nu suportă madame ministru să mai vadă fața liftierei! Propun o petiție pentru salvarea doamnei Paula, care mai are doi ani până la pensie!”, a scris fostul consilier al Olguței Vasilescu.

„Nu mi s-a adresat direct mie, le-a spus șefilor mei de acolo și șefii mei m-au sunat și mi-au spus să plec acasă pentru că doamna ministru nu mai are nevoie de mine. Pur și simplu, mi-am luat bagajul și am plecat acasă. Așa, fără să îmi iau la revedere de la cineva, că pur și simplu nu puteam. Am plecat așa ca un hoț!”, a declarat femeia de 57 de ani, pentru Antena 3.

De unde a pornit telenovela de la ministerul Muncii

Tot scandalul a pornit după ce Violeta Alexandru a anunțat într-o postare pe facebook faptul că a dispus să renunțe la liftieră. „Urc şi cobor pe scări. Dacă am nevoie de lift, apăs singură pe buton. Bun simţ, normalitate, revizie pentru folosirea fără liftieră”, a scris Alexandru.

Cum liftul era însă unul vechi, în contractul de mentenanţă se menţiona că este autorizat doar pentru a fi operat de un liftier pregătit, acesta nefiind angajat al ministerului, ci al firmei în cauză.

Ministrul avea apoi să explice că nu a dat afară pe nimeni, ci că a cerut să își desfășoare activitatea în altă parte: „Nu am disponibilizat-o, am solicitat să nu se mai desfășoare această activitate în Ministerul Muncii, că e nevoie de forță de muncă în multiple alte zone și nu e nevoie să apese cineva pe buton. Acum funcționează liftul. Dacă vin persoane cu nevoi speciale, se mobilizează cineva din minister pentru a le ajuta”, a explicat ministrul Muncii, pentru B1 Tv.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×