CTP o ironizează pe Viorica Dăncilă după înfrângerea de la alegeri: ”Și-a dat cu pantoful cu toc cui în cap”

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
25/11/2019, 08:52
CTP o ironizează pe Viorica Dăncilă după înfrângerea de la alegeri: ”Și-a dat cu pantoful cu toc cui în cap”
Cristian Tudor Popescu spune care este motivul pentru care Dăncilă a pierdut. Sursa foto: romaniatv.net

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre prezența mare la urnele de vot, dar și despre înfrângerea candidatului PSD. Analistul politic este de părere că românii din Diaspora s-au dezmeticit când Viorica Dăncilă i-a numit „ăștia”.

Cristian Tudor Popescu, ironii la adresa candidatului de stânga

Cristian Tudor Popescu consideră că Viorica Dăncilă a pierdut voturile românilor din Diaspora după ce a folosit expresia „ăștia”. Gazetarul este de părere că cel mai probabil, echipa de campanie a candidatului PSD a vorbit depsre românii din Diaspora numai cu „ăsta” sau „ăștia” acesta fiind motivul pentru care i-a intrat în reflex și i-a scăpat în timpul conferinței de presă. Românii din afara granițelor s-au simțit lezați ieșind în număr masiv la vot și alegând împotriva lui Dăncilă.

„M-am întrebat cum a putut doamna Dăncilă să scoată pantoful ăla cu toc cui și să-și dea cu el în cap, pentru că asta a făcut pronunțând cuvântul respectiv. Nici nu a realizat ce face. Cred că m-am dumirit: pentru că ei, la echipa de campanie, nu au vorbit decât așa despre Diaspora: ăștia, ăia de acolo. Normal ca i-a intrat în reflex ăștia, de-aia l-a rostit atât de natural și de autodistructiv pentru ea”, a spus gazetarul, potrivit digi24.ro.

Românii din Diaspora au ieșit în număr mare la vot pentru că s-au simțit jigniți

Foarte mulți români din afara granițelor țării au ieșit la urne, dovadă fiind totalul de alegători care au votat pentru viitorul României, nici mai mult, nici mai puțin decât 944.077 de cetățeni. După ieșirea de la urne alegătorii au postat pe rețelele de socializare fotografii cu actele de intentitate, ștampila votului, dar și hashtag-ul „ăștia”.

„Apoi, cei din diaspora au simțit acum că lucrurile s-au schimbat, că pot vota cu adevărat, fără să piardă ore întregi. Și asta spuneam după primul tur: va crește prezența în turul 2. S-au dezmeticit oamenii. Prima dată nu le-a venit să creadă: putem vota și noi omenește? Acum s-au dezmeticit și au venit în număr mai mare la vot”, a completat Cristian Tudor Popescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×