Românii din Diaspora, gest după ce ies de la vot. Imaginile au devenit virale. FOTO

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 16:13
Românii din Diaspora, gest după ce ies de la vot. Imaginile au devenit virale. FOTO GALERIE FOTO
Românii din Diaspora s-au simțit lezați de expresia folosită de Dăncilă ”ăștia”. Sursa foto: digi24.ro

Peste 230.000 de români din Diaspora au votat până la această oră pentru al doilea tur al scrutinului pentru alegerile prezidențiale. Fotografiile cu buletinele de vot și un gest făcut de românii din străinătate a devenit virale.

Care e gestul pe care-l fac românii din Diaspora după vot

Mii de români din afara granițelor țării au votat pentru alegerile prezidențiale. Mulți dintre cetățenii din Diaspora au postat pe rețelele de socializare fotografii cu buletinele de vot alături de hashtag-ul #ăștia sau #ăsta. Imaginile cu cărțile de identitate au devenit virale.

Expresia a devenit virală în ultima săptămână după ce Viorica Dăncilă s-a referit la românii din afara granițelor folosind cuvântul „ăștia”. Candidatul PSD pentru turul doi al alegerilor a folosit această expresie în timpul conferinței de presă de marți, 19 noiembrie. Totodată, românii din Diapsora au cumpărat și un domeniu pe Internet, intitulat ăștia.ro.

#ăștia sau #ăsta sunt apelativele folosite de cetățenii din Diaspora care s-au simțit lezați după declarația fostului premier al României Viorica Dăncilă.

Cum s-a scuzat Viorica Dăncilă după folosirea apelativului „ăștia”

„Ce a făcut (Iohannis – n.r.) pentru români, ca să îi aducă acasă? (…) Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din Diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în State, unde avem cei mai mulţi români, nu s-a întâlnit cu ăştia”, a spus șefa PSD în timpul conferinței. Ulterior, Viorica Dăncilă s-a scuzat și a declarat că a folosit acest apelativ pentru a se referi la politicienii din PNL, nu la românii din Diaspora.

„Înțeleg perfect indignarea pe care o poate genera o asemenea exprimare, DACĂ ACEASTA MI-AR APARȚINE. Din păcate, declarația a fost scoasă din contextul în care a fost făcută (o enumerare mai amplă de categorii socio-profesionale, membri sau simpatizanți ai unui partid sau ai altuia, cetățeni români din țară sau din diaspora – toate supuse, în timp, unei încercări de împărțire și dezbinare din partea actualului președinte, la care face adesea referire folosind astfel de termeni)”, a scris candidatul PSD la prezidențiale, într-o postare pe pagina de Facebook.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×