CTP nu îi iartă pe PSD-iști, nici de 1 Decembrie: „Eu nu mă unesc cu Gabriela Firea sau cu Olguța Vasilescu”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
01/12/2019, 17:37
CTP nu îi iartă pe PSD-iști, nici de 1 Decembrie: „Eu nu mă unesc cu Gabriela Firea sau cu Olguța Vasilescu”
CTP, mesaj de 1 decembrie pentru Firea și Olguța! *foto: Digi 24

Reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu nu lasă magia sărbătorii Zilei Naționale a României să îi orbească preferințele în materie de persoane politice. Astfel, CTP a ținut să precizeze că nu vrea să facă „unirea” cu personaje din cadrul PSD, precum Lia Olguța Vasilescu sau Gabi Firea.

CTP mesaj de Ziua Națională a României

Gazetarul a avut un comentariu de Ziua Națională a României, la Digi 24: „Vorbim despre 1 Decembrie. Acum probabil o să răsufle ușurați telespectatorii, că o să audă niște vorbe frumoase, niște vorbe de suflet, de cinstire și de slavă din partea mea. N-o s-audă! Ce sărbătorim noi acum? Unirea, da? România unită, unirea tuturor românilor. Dar hai să vedem, ce înseamnă unirea asta, de fapt?

Pentru mine, unirea înseamnă așa: că suntem cetățeni români cu toții, plătim cu toții aceleași taxe și impozite – sau nu plătim, unii dintre noi, dar ar trebui să plătim; asta ne unește, faptul că plătim taxe și impozite statului român în mod egal. Apoi: faptul că beneficiem de toate drepturile, de aceleași drepturi ca cetățeni și avem aceleași obligații față de stat; faptul că vorbim cu toții limba română – unii dintre noi au impresia că vorbesc, după cum s-a văzut, dar, mă rog, se mai recunosc niște cuvinte, acolo. Deci, aceste lucruri legate de stat, faptul că ne facem datoria la locul de muncă, aceasta ne unește”, a spus CTP.

Cristian Tudor Popescu nu uită de PSD, nici de 1 decembrie

CTP a comentat prin prisma Zilei Naționale și rezultatele de la alegeri: „Eu nu mă unesc, de pildă, cu cetățenii români care nu au venit la vot, din România, acum, la alegeri. Nu cu cei care au dat votul alb sau l-au anulat, nu, cu cei care n-au călcat prin secția de vot aflată la câteva sute de metri distanță. Eu nu mă unesc cu ei! Îmi plătesc taxele ca și ei, mă supun legilor din această țară ca și ei și prin asta facem România unită, dar eu nu-i iubesc pe acești oameni și nu mă unesc cu ei!”

De asemenea, reputatul journalist a avut un mesaj dur și pentru Olguța Vasilescu sau Gabriela Firea, două dintre personajele politice pe care le consider extrem de nocive: „Eu nu mă unesc cu Gabriela Firea. Niciodată! Eu nu mă unesc cu Olguța Vasilescu, precum și cu multe alte persoane din această țară. Deci, să nu înlocuim unirea cu iubirea între noi, așa. Și mai pun o întrebare: dacă România ar fi atacată acum și ar trebui să aibă loc un război al întregului popor, cum a fost în 1918 – când au ieșit țăranii să lupte, că n-aveam armată profesionistă – mă întreb: câți români se vor repezi fără ezitare să apere această țară cu arma în mână, cu tot ce are ea la conducere?”, a spus CTP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×