Parada de 1 Decembrie s-a terminat. Incident de Ziua Națională a României. Klaus Iohannis, apostrofat la Arcul de Triumf

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
01/12/2019, 13:16
Parada de 1 Decembrie s-a terminat. Incident de Ziua Națională a României. Klaus Iohannis, apostrofat la Arcul de Triumf
Parada de 1 Decembrie poate fi urmărită LIVE pe toate televiziunile. Un militar a leșinat. Sursa foto: realitateadearges.net

Parada de 1 Decembrie poate fi urmărită LIVE pe toate televiziunile deoarece de Ziua Națională a României aceasta ocupă un loc foarte important în inimile românilor. Așadar, ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă prezintă programul paradei militare organizată pe 1 Decembrie.

UPDATE, ora 13:00. Parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triuf s-a terminat.

UPDATE, ora 12:48. Un nou incident la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. Klaus Iohannis a fost apostrofat de un bărbat în timp ce depunea o coroană de flori, conform rtv.net.

UPDATE, ora 11:48. Un militar a leșinat la parada de 1 Decembrie de la Pitești. Senatoarea Cristina Socheci a fost cea care a observat că tânărului i s-a făcut rău, potrivit realitateadearges.net.

UPDATE, ora 11:00. A început parada de 1 Decembrie! Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Arcul de Triumf.

Parada de 1 Decembrie poate fi urmărită LIVE pe toate televiziunile

În jur de 4.000 de soldați vor mărșălui astăzi pe sub Arcul de Triumf. Printre aceștia se numără și aproximativ 500 de soldați din 21 de țări partenere cu România. Militrii români vin de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Detașamentele de militari străini vor fi din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croația, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina și SUA, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Apărării Naționale.

200 de maşini de luptă folosite în teatrele de război din Irak sau Afganistan ajung la Arcul de Triumf

Parada de 1 Decembrie va începe la ora 11:00 de la Arcul de Triumf, punctul zero al ceremoniilor. În coloană, vor ţine cadenţa peste patru mii de militari, poliţişti, jandarmi şi pompieri din toate instituţiile abilitate cu ordinea şi siguranţa publică.

Spectatorii vor putea vedea 200 de maşini de luptă folosite în teatrele de război din Irak sau Afganistan şi echipaje de intervenţie ale Poliţiei, ale Serviciului Român de Informaţii şi ale pompierilor, care vor trece pe sub Arcul de Triumf.

În timpul defilării, cerul va fi brăzdat de avioane de luptă sau poliţie aeriană ca F16 sau MIG-ul 21 Lancer, elicoptere Puma Socat şi avioane de vânătoare folosite în misiunile militarilor, plus elicoptere de transport ale Ministerului Afacerilor Interne.

Iată programul pe ore al paradei militare de 1 Decembrie

– până la ora 08.15: sosirea trupelor participante la defilare

– orele 08.00 – 09.30: realizarea dispozitivului

– ora 10.00 – 10.45: verificarea dispozitivului

– ora 10.50 – 11.00: introducerea făcută de speaker-ul paradei

– ora 11.00: soseşte Preşedintele Klaus Iohannis

– ora 11.00 – 11.11: ceremonia de depunere de coroane de flori

– ora 11.11: începe parada militară

– ora 11.11 – 11.22: defilează aviaţia

– ora 11.22 – 12.05: defilează vehiculele militare

– ora 12.05 – 12.45: defilează trupele terestre

– orele 12.45 – 14.30: zona Arcului de Triumf este eliberată de public şi participanţi

– orele 14.30 – 17.00: tribuna oficială este demontată

– ora 17.00: se redeschide traficul în zona Arcului de Triumf

Odată cu încheierea defilării militarilor și a tehnicii, publicul va putea vizita, până la ora 14.00, expozițiile de tehnică militară care vor fi amplasate în zona Pieței Presei Libere și în zona Monumentului Infanterie (B-dul Kiseleff).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×