CTP îl pune la zid pe Klaus Iohannis! Ce ar fi trebuit să facă în privința Laurei Codruța Kovesi

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
01/03/2019, 09:12
CTP îl pune la zid pe Klaus Iohannis! Ce ar fi trebuit să facă în privința Laurei Codruța Kovesi GALERIE FOTO
Gafa lui Gabriel Leș, taxată dur de CTP!

Cristian Tudor Popescu s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că președintele Klaus Iohannis nu a transmis un mesaj public de susținere a fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, implicată acum în lupta pentru postul de procuror-șef european. CTP îl acuză pe șeful statului că „n-a făcut nimic”.

CTP îl critică dur pe Klaus Iohannis. Ce îi reproșează președintelui

Cristian Tudor Popescu spune că Laura Codruța Kovesi nu trebuia lăsată singură de președinte în lupta pentru postul de procuror șef al UE. „Când spun că a fost singură înțeleg că singură. Anumite persoane care aveau cum să o ajute nu au făcut-o. Au făcut-o alții, fiecare din poziția lui, au încercat să pună în lumină corect ce se întâmplă acolo. Dar cineva care are multă putere n-a făcut nimic. Dl. președinte Iohannis. Discursul la nivel european a fost: puterea, conducerea României împotriva doamnei Kovesi. România împotriva Kovesi, asta putem să citim în Financial Times, în presa occidentală. Cine ar fi putut să spargă această imagine? Dl. Iohannis. El a făcut mai puțin decât dl. Dragnea în direcția asta, măcar el a spus I don’t speak ingliș”, a declarat jurnalistul, la Digi24.

CTP a analizat și replica „în batjocură” a liderului PSD. „A spus ceva. De ce a dat răspunsul ăsta? Înseamnă în mod evident în batjocură, înseamnă bineînțeles că aș putea să o rup pe englezește dar eu nu o să vorbesc, pentru că a nu vorbi limbile astea europene e un act patriotic. Eu sunt un patriot, numai trădătorii de țară vorbesc englezește și cu cât vorbesc mai bine sunt mai vânduți. Adică mi se rupe! Asta a spus. Noi tocăm magistrații, economia. Avem treabă, ce-mi pasă ce-au votat ăia la Bruxelles. Asta a transmis cu I don’t speak ingliș. Dl. Iohannis a transmis ceva?”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

CTP îl pune la zid pe Klaus Iohannis! Ce ar fi trebuit să facă în privința Laurei Codruța Kovesi
CTP îl pune la zid pe Klaus Iohannis! Ce ar fi trebuit să facă în privința Laurei Codruța Kovesi

Kovesi, susținută de Financial Times

Cristian Tudor Popescu s-a referit la un editorial apărut în prestigioasa publicație Financial Times, care a scris că Laura Codruța Kovesi este cea mai potrivită persoană pentru postul de procuror-șef al Uniunii Europene.

„Sunt mai multe argumente excelente în favoarea d-nei Kovesi. Unul dintre ele este acela că Guvernul României, care a început să încalce în mod repetat normele europene și statul de drept, se opune cu încrâncenare numirii ei. Fără îndoială, ceilalți doi candidați la această funcție, unul din Franța și unul din Germania, ar putea îndeplini bine această funcție. Dar niciunul dintre ei nu are experiența din prima linie a d-nei Kovesi, cea a luptei dificile și uneori singuratice împotriva corupției politice, adânc înrădăcinată în țara ei”, a scris Financial Times.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×