CTP, virulent la adresa lui Vergil Chiţac: „Nu s-a urcat în izoletă pentru că e senator. Dacă era cetăţean obişnuit, îl băgau cu forţa”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 20:58
CTP, virulent la adresa lui Vergil Chiţac: „Nu s-a urcat în izoletă pentru că e senator. Dacă era cetăţean obişnuit, îl băgau cu forţa”
CTP, atac devastator la adresa senatorului PNL, Vergil Chițac, dus la spital fără izoletă, deși a fost diagnosticat cu coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Cazul senatorului Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus și transportat vineri după-amiaza împreună cu soția și asistentul personal la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța fără echipamentele medicale necesare în astfel de cazuri, a intrat „sub lupa” gazetarului Cristian Tudor Popescu. În stilul caracteristic, acesta lansează un atac dur la adresa parlamentarului liberal, pe care îl acuză că ar fi refuzat izoleta, pe motivul că statutul său impune un tratament preferențial.

CTP, atac dezlănțuit la adresa senatorului Vergil Chițac, transportat fără izoletă la spital: „Sunt ditamai amiralul, cum să am coronavirus?”

Cum să vină el în izoletă? Cum să-i placă să intre în coșciugul ăla? Nu s-a urcat în izoletă pentru că este senator şi pentru că face parte dintr-un brav popor, cel al lui Decebal. A zis că se duce la întrunire cu femeile musulmane pentru că „sunt tare rău, sunt amiral. Ia uitați la mine, sunt ditamai amiralul, nu se lipește coronavirusul de mine! Eu, amiralul Nelson, cum să am coronavirus?”.

Aceasta a fost atitudinea care e confirmată de ce a scris pe Facebook. Cum să aibă el coronavirus? În capul unor astfel de inși e o rușine să ai coronavirus. A ţinut să transmită un mesaj politic ducându-se să transmită ceva. Încă nu ştim cât rău a făcut.

Aş vrea să ştiu, totuşi, nu intervine legea, nu intervine poliţia, ceva? Cred că dacă era cetăţean obişnuit și avea claustrofobie, refuza să intre în izoletă, îl băgau cu forţa și i se făcea și dosar penal. Îl lua poliţia, îl aresta pentru că zădărniceşte combatarea bolilor.

Pentru că primul a fost de la ei, cei de la PNL au zis hai să punem batista pe ţambal. Niciun coleg de partid nu a zis nimic. ” Vai, ce baftă neagră avem noi, ca primul din PNL să aibă coronavirus, în loc să fie din PSD.  Coronavirusul este un virus blând pentru foarte mulți. Şi dacă era ciumă, tot comportamentul ăsta l-ar fi avut. Prima grijă a lor este să nu cadă anatema asupra partidului. Partidul este mai tare decât virusul”,a declarat CTP în emisiunea Cap Limpede, de la Digi 24.

Explicația halucinantă a șefului ISU Dobrogea: „Avem o procedură prin care putem să transportăm și fără izoletă

Chestionat pe marginea motivelor pentru care senatorul Vergil Chițac a fost dus la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța cu o banală mașină SMURD, fără echipamentul medical necesar în cazul persoanelor infectate cu coronavirus, șeful ISU Dobrogea a oferit o explicație halucinantă.

Potrivit acestuia, există o procedură aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență, conform căreia transportul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 se poate face și fără izoletă, cu condiția ca autospeciala să fie decontaminată ulterior.

Avem o procedură prin care putem să transportăm şi fără izoletă în condiţiile de siguranţă pentru personalul de intervenţie, oamenii să fie echipaţi şi după ce transportăm autospeciala este decontaminată. Este o procedură aprobată de DSU. Probabil sunt unităţi în ţară care nu au această izoletă, dar sunt maşini speciale pentru acest scop care sunt decontaminate, este procedură de decontaminare.

În acest caz toate persoanele erau confirmate cu coronavirus. La spital erau aşteptaţi de personal, au fost preluaţi pe fluxul stabilit pentru primirea celor confirmaţi cu coronavirus. Nu a fost nevoie nici de decontaminare pentru aparţinătorii şi nu s-au intersectat cu alte persoane”, a declarat colonelul Daniel Gheorghe Popa, pentru agenția de presă News.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×