CTP despre retragerea lui Florin Cîțu: ”E un joc care s duce în grotesc”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 19:23
CTP despre retragerea lui Florin Cîțu: ”E un joc care s duce în grotesc”
CTP despre demisia neașteptată a lui Florin Cîțu. Sursa foto: captură video Youtube

Decizia premierului desemnat Florin Cîțu de a demisiona cu doar câteva ore înainte să aibă loc votul din Parlament a dus la tot felul de reacții. Cristian Tudor Popescu este de părere că aici se încheie cercul ridicolului în PNL, dar că această demisie nu înseamnă absolut nimic.

Gazetarul CTP despre decizia lui Florin Cîțu de a demisiona

Analistul politic Cristian Tudor Popescu a luat act de decizia lui Florin Câțu de a-și depune demisia cu doar câteva ore înainte de a începe plenul reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului care a avut loc la ora 16.00. Jurnalistul este de părere că această demisia destabilizează țara și mai mult, lăsând loc PSD să iasă învingător la alegerile locale.

„Se închide cercul ridicolului pe care l-a început PNL sub înțeleapta conducere a lui Iohannis. Cîțu, plecând, nu face altceva decât să certifice faptul că era un premier sperietoare de ciori, marionetă. Cîțu ar fi trebui să rămână în Parlament și să aștepte validarea sau invalidarea. Această demisie nu înseamnă un lucru bun în niciun fel”, a spus CTP la digi24.ro.

Jurnalistul despre ultimele 3 luni de guvernare PNL: ”A fost degeaba toată această forfotă”

Gazetarul a mai precizat că tot ce se întâmplă în momentul de față în politică este doar un „joc grotesc” condus de președintele Klaus Iohannis care este mult prea relaxat având în vedere situația. CTP a mai spus că guvernarea PNL nu a făcut nimic, ci doar a produs „forfotă, vânzoleală”.

„Trebuia să treacă trei luni pentru asta, în care nu s-a produs decât scăderea încrederii electoratului, a poporului, în partidul de guvernământ, în PNL, în guvern şi în preşedintele Iohannis.

Acum se vor întoarce de unde au plecat. A fost degeaba toată această forfotă, toată această vânzoleală, de trei luni de zile pentru că se va numi un guvern care să guverneze. Îmi permit să vă amintesc că am spus lucrul acest până a deveni eu, la rândul meu, ridicol.

De trei luni repet, PNL trebuie să guverneze nu să anticipeze şi nici să îşi asume tot felul de lucruri prin asumare de răspundere. Să guverneze cinstit faţă de cetăţeni şi cetăţenii vor aprecia asta la vot”, a mai precizat Cristian Tudor Popescu, potrivit sursei menționate.

„PNL și Iohannis i-au oferit PSD-ului să revină în sondaje”, spune analistul politic CTP

Pe de altă parte, jurnalistul a mai declarat că PSD s-a regenerat în ultimele luni, iar în momentul de față PNL i-a dat încă o dată ocazia că urce în sondaje și de ce nu, chiar să câștige următoarele alegeri, cele locale. Cristian Tudor Popescu susține că PSD nu s-a schimbat, ci a rămas același pe care l-a lăsat Liviu Dragnea când a intrat la închisoare.

„PSD a început deja să se regenereze în ultimele luni, pe baza tocmai a acestei prestaţii haotice a guvernului Orban. Şi grav este că se regenerează nu prin schimbare, nu prin reformare, că dacă s-ar întâmpla asta, dacă ar ajunge, în sfârşit, la fundul sacului şi de acolo să înceapă să se reformeze, ar fi bine.

Dar PNL şi preşedintele i-au dat ocazia să revină în sondaje fără să se schimbe o iotă. El fiind nereformabil, acest partid. Va veni din nou în faţă un PSD identic cu cel pe care l-a lăsat Dragnea”, a conchis CTP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×