Avocatul Poporului, somație către Klaus Iohannis! Președintele trebuie să declare stare de urgență

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 13:30
Avocatul Poporului, somație către Klaus Iohannis! Președintele trebuie să declare stare de urgență GALERIE FOTO
Klaus Iohannis este somat de Avocatul Poporului. Sursa foto - Zhang Cheng / Avalon Editorial / Profimedia

Avocatul Poporului a lansat o somație către Klaus Iohannis! Astfel, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale și luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19, instituția a avut un mesaj pentru președintele României.

Avocatul Poporului, somație către Klaus Iohannis!

Avocatul Poporului vrea ca Klaus Iohannis să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României.

„Nu punem în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale.

Președintele trebuie să declare stare de urgență

Acestea sunt exigențele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi și libertăți nu poate fi făcută decât în condițiile art. 53 din Constituția României.

România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”, transmite Avocatul Poporului.

Mai mult de atât, instituţia a transmis că nu pune în discuţie oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi.

”Acest lucru este obligatoriu să se întâmple aşa cum prevede legea fundamentală în cazul situaţiilor excepţionale.

Acestea sunt exigenţele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi şi libertăţi nu poate fi făcută decât în condiţiile art. 53 din Constituţia României. România are legislaţie în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”, a mai transmis Avocatul Poporului.

În România au fost confirmate oficial până acum 48 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×