CTP, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Aș vrea ca președintele să nu se considere nemuritor”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 20:59
CTP, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Aș vrea ca președintele să nu se considere nemuritor”
CTP, mesaj pentru Klaus Iohannis. Sursa foto: wowbiz.ro

Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul caracteristic jocurile de pe scena politică a țării noastre, în contextul alegerilor prezidențiale de duminică, 10 noiembrie. În cadrul unei emisiuni televizate, gazetarul lansează un avertisment pentru Klaus Iohannis, pe care îl îndeamnă să nu se considere „nemuritor”, chiar dacă pare în momentul de față favorit pentru a obține un nou mandat la Palatul Cotroceni.

CTP, mesaj pentru Klaus Iohannis

Aș vrea ca președintele României să nu se considere nemuritor, pentru că mai toți președinții acestei țări, începând cu Nicolae Ceaușescu, au acționat ca și cum ar fi fost nemuritori. Aș vrea ca președintele să gândească că perioada sa de atotputernicie, cum crede el atunci când toți roiesc în jurul lui, să-i facă pe plac, această prezență se va termina și că într-o zi va muri și îi vor muri și lăudătorii și atunci istoria îl va analiza fără milă și cu răceală.

Și dacă va gândi așa în timpul mandatului sau mandatelor sale, acțiunile lui vor fi în favoarea României și românilor, dacă va avea această conștiință. Dacă nu, va face ce-l taie capul, va face tot felul de gesturi reprobabile, pentru că se simte foarte puternic și nemuritor, și nu va acționa în interesul, la urma urmei, sub specia eternității, pe termen lung, al României”, a declarat CTP la Digi 24.

„Majoritatea românilor care au plecat din țară, au făcut-o fără să se uite înapoi”

Totodată, Cristian Tudor Popescu salută prezența masivă la vot, în special din partea românilor aflați peste hotare, chiar dacă, în opinia sa, aceștia nu își mai doresc să se întoarcă în țară. Potrivit reputatului jurnalist, în momentul în care au decis să părăsească meleagurile noastre, oamenii au „trântit ușa”, nemulțumiți de situația politică a României.

Trebuie spus un lucru simplu, dar neplăcut: mulți, majoritatea românilor care au plecat din țară, mai ales în ultimii ani, au plecat fără să se uite înapoi, au plecat trântind ușa, unii dintre ei înjurând, din pricina unor frustrări, unor nedreptăți majore, insatisfacții pe care le-au avut aici în România și au plecat cu gândul să nu se mai întoarcă niciodată. Se duc în societățile care îi primesc, preocupați să se integreze cât mai bine, unii nici nu-și învață copiii românește, doresc chiar să se facă uitată originea lor românească. Asta este explicația”, a mai spus CTP.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×