Criza Ucraina – Rusia: Poroșenko îl acuză pe Putin că vrea anexarea Ucrainei

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/11/2018, 09:46
Criza Ucraina – Rusia: Poroșenko îl acuză pe Putin că vrea anexarea Ucrainei
Criza Ucraina- Rusia. Poroșenko: putin vrea să anexeze Ucraina

Criza Ucraina- Rusia: Poroșenko, acuzații grave pentru Putin. Conform spuselor lui, omologul său rus intenționează să anexeze întreaga Ucraina. După acestea, Poroșenko a solicitat stetelor membre ale Alianței Nord-Atlantice să trimită nave în Marea Azov. Acest fapt a venit ca urmare după ce Rusia a sechestrat trei ambarcațiuni militare ucrainiene din apropierea regiunii disputate Crimeea.

Liderul de la Kiev a declarat într-un interviu publicat joi, 29 noiembrie, de cotidianul german Bild, că speră ca statele NATO să fie pregătite să trimită nave în Marea Azov pentru a-i oferi siguranță Ucrainei. ” Germania este unul dintre cei mai apropiați aliați ai noștri și sperăm că statele NATO sunt pregătite să trimită nave în Marea Azov pentru a susține Ucraina și a oferi securitate”, a relatat liderul de la Kiev.

Criza Ucraina-Rusia. Poroșenko, acuzații grave pentru Putin. ”Nu credeți minciunile lui Putin”

criza ucraina-rusia. porosenko despre putin: isi doreste sa anexeze ucraina
”Putin își dorește vechiul imperiu rus. Crimeea, Donbass, întreaga țară”, a spus Poroșenko

Totul a continuat cu NATO, care a îndemnat Rusia să repatrieze navele și echipajele celor trei nave ucrainiene. Tototodată, Poroșenko a afirmat că ”singura limbă pe care (Putin) o înțelege este solidaritatea lumii occidentale” , astfel că a dorit introducerea de noi sancțiuni împotriva Moscovei.

De altfel, președintele Ucrainei îl consideră pe Vladimir Putin că se consideră ”împăratul rus”, completând cu faptul că nu poate fi de acord cu politicile Rusiei din cauza agresivității sale. ”Nu putem accepta politicile agresive ale Rusiei. Prima oară a fost Crimeea, apoi estul Ucrainei, acum vrea Marea Azov”, a precizat Poroșenko.

criza ucraina-rusia. porosenko despre putin: isi doreste sa anexeze ucraina
Liderul de la Kiev a declarat într-un interviu publicat joi, 29 noiembrie, de cotidianul german Bild, că speră ca statele NATO să fie pregătite să trimită nave în Marea Azov pentru a -i oferi siguranță Ucrainei

De asemenea, tot pentru publicația germană, liderul Ucrainei a făcut un îndemn pentru populație: ”Nu credeți minciunile spuse de Putin”, căci acesta își dorește vechiul imperiu rus. Însă, cu toate că ”se vede țar rus”, trebuie să știe că imperiul său nu poate funcționa fără Ucraina. ”Putin își dorește vechiul imperiu rus. Crimeea, Donbass, întreaga țară. Ca țar rus, așa cum se vede, imperiul său nu poate funcționa fără Ucraina. Ne vede ca pe colonia sa”, a completat Poroșenko.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×