Cristian Tudor Popescu, dezamăgit de liberali după citirea moțiunii! „Indiferent dacă trece sau pică, pentru poporul Român nu va fi bine”

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri mondene
04/10/2019, 09:05
Cristian Tudor Popescu, dezamăgit de liberali după citirea moțiunii! „Indiferent dacă trece sau pică, pentru poporul Român nu va fi bine” GALERIE FOTO
Cristian Tudor Popescu este nemulțumit de moțiunea de cenzură. Sursa foto - facebook

Cristian Tudor Popescu s-a arătat dezamăgit de liberali după citirea moțiunii! Acesta a criticat în termeni duri modul în care Opoziția a înțeles să prezinte în Parlament moțiunea de cenzură. Conform jurnalistului, aceasta trebuia să reprezinte o nouă revoluție pentru întregul popor român, la 30 de ani de la căderea comunismului. Pentru CTP lucrurile sunt de acum clare – moțiunea nu va aduce nimic bun României, indiferent de soarta acesteia. Singurii beneficiari ai acestui demers vor fi Victor Ponta și Mircea Diaconu, care, susține Tudor Popescu, va ajunge în turul doi cu Klaus Iohannis.

Cristian Tudor Popescu, dezamăgit de liberali după citirea moțiunii!

„Unul dintre cele mai dezolante spectacole pe care le-am văzut vreodată în viața mea a fost citirea moțiunii de cenzură astăzi în Parlament. Într-o sală aproape goală, cu un singuratic domn Cîțu, plictisit și el de ceea ce citea, aștepta să termine ce avea de citit. Aș vrea să știu dacă vreunul dintre parlamentarii României are cunoștință de faptul că suntem în octombrie 2019 și că peste mai puțin de trei luni, se împlinesc 30 de ani de la Revoluție și că după părerea mea, această moțiune ar fi trebuit gândită ca o revoluție.

Un guvern poate să fie înlăturat prin revoluție sau prin moțiunea de cenzură. Moțiunea de cenzură ar fi trebuit să fie revoluție. Adică, Opoziția ar fi trebuit să aibă poporul alături în această moțiune deosebit de importantă, pentru că nu e vorba de a schimba un guvern, ci e vorba de a încheia un capitol greu și urât al acestor 30 de ani în care PSD a dominat scena politică în proporție de 75%. Or, acești oameni nu le pasă de cetățeni. Pentru că cetățenii ar dori să se simtă reprezentați acum ca votanți. Noi nu putem vota acum, pentru că alegerile sunt la anul, nu avem cum să votăm.

Cristian Tudor Popescu, dezamăgit de liberali după citirea moțiunii! CTP
Cristian Tudor Popescu spune că Mircea Diaconu poate câștiga mult de pe urma moțiunii. Sursa foto – facebook

„Indiferent dacă trece sau pică, pentru poporul Român nu va fi bine”

 Orice revoluție are un lider. Am văzut tot felul de de variante cu cine va fi prim-ministru, care mai de care mai abracadabrante, Lucian Croitoru, Petrache, Emil Hurezeanu, mai nou Bogdan Aurescu…Ce este asta? Cum poți să vii cu aiureala asta, cu nesiguranța asta în care singura certitudine este taraba. Asta văd oamenii care vor să voteze. Dar ei nu pot vota, votează trimișii lor în Parlament. Și ce văd oamenii: tarabe întinse de ambele părți, se negociază ca la piață. Iar oamenii se uită. Nu mai vorbesc de retorici. Asta a PSD-ului de acum, vor fi dați afară nu știu câți bugetari, se taie salariile, se taie pensiile, vine ciuma, vine Apocalipsa peste noi. Asta este retorica lui Ion Iliescu din 1996, vă amintiți, vin moșierii peste noi, vin ungurii, pierdem Ardealul. 

Domnul Barna nu îl va putea depăși pe domnul Diaconu. Domnul Barna este din ce în ce mai puțin convingător, este într-o continuă tendință de scădere și această scădere este un semnal fatal, pentru domnul Barna, domnul Paleologu nu va reuși să se apropie și atunci o să avem  un tur doi cu domnul Iohannis și domnul Diaconu. Indiferent dacă această moțiune trece sau pică, pentru poporul Român nu va fi bine, pentru că ea nu are încărcătura pe care ar fi meritat-o. Dacă politicienii români atât au evoluat ân 30 de ani, este mi degrabă o involuție, nu putem avea, din păcate o revoluție”, a explicat Cristian Tudor Popescu

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×