Cristi Borcea s-a predat! Ce se va întâmpla cu el în prima parte a detenției

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/02/2019, 08:15
Cristi Borcea s-a predat! Ce se va întâmpla cu el în prima parte a detenției GALERIE FOTO
Cristi Borcea s-a predat politistilor pentru a fi incarcerat

Cristi Borcea s-a predat vineri dimineaţă la IPJ Ilfov, cu bagajul făcut, pentru a fi încarcerat, fupă ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării plajelor! În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu.

Decizia judecătorilor a căzut ca un trăsnet asupra fostului finanțator al lui Dinamo, mai ales că prima instanță îl găsise nevinovat! Valentina Pelinel, soția lui Cristi Borcea, este gravidă cu gemeni și urmează să nască.

Cristi Borcea va primi în carantină un set de produse igienico-sanitare

Conform procedurii, după întocmirea documentelor necesare, Borcea ar urma să stea în arest o perioadă în carantină. La primirea în penitenciar, condamnaţii sunt supuşi unor măsuri sanitare şi de igienă. După echipare, sunt conduşi şi repartizaţi – cu respectarea criteriilor de separare -în camere. Persoanele private de libertate poartă ţinută corespunzătoare şi primesc un set de produse igienico-sanitare aprobate de directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Cristi Borcea s-a predat în această dimineață, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare
Cristi Borcea s-a predat în această dimineață, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare

După primirea în penitenciar, persoanele condamnate se repartizează în secţia de carantină şi observare, pentru o perioadă de 21 de zile. Sunt cazate separat pe camere, în funcţie de sex şi vârstă, precum şi de alte cerinţe legale, de ordine interioară sau de siguranţă. Vezi aici VIDEO cu Cristi Borcea din momentul în care s-a predat!

Cristi Borcea va fi ținut sub observație timp de 21 de zile

În perioada de carantină şi observare se desfăşoară activităţi de evaluare şi intervenţie iniţială, se efectuează examene medicale şi se dispun măsuri de informare şi documentare, sub pază şi supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a legii. Condamnaţilor aflaţi în prima zi de deţinere li se efectuează examenele medicale şi vaccinările necesare, într-o perioadă de 72 de ore, iar, după caz, se vor lua unele măsuri igienico-sanitare adecvate pentru intrarea în colectivitate, potrivit normelor stabilite de Ministerul Sănătăţii.

Cristian Borcea a fost eliberat condiţionat în 2 iulie 2018, el fiind la acel moment condamnat definitiv, din  2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor de jucători”. Radu Mazăre a fost condamnat joi seară de ICCJ la nouă ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi Nicuşor Constantinescu la cinci ani de închisoare în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză., decizia fiind definitivă. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×