Cristi Borcea, primele declarații după ce a ieșit din pușcărie: “Vă mulțumesc”

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
07/11/2019, 11:19
Cristi Borcea, primele declarații după ce a ieșit din pușcărie: “Vă mulțumesc”
Cristi Borcea a spus imediat după ieșirea din peniteciar că va sta cu familia sa. Sursa foto: digisport.ro

Cristi Borcea a fost eliberat condiționat, după alte 9 luni de detenție. Fostul acționar dinamovist a fost așteptat la poarta penitenciarului de fiul lui cel mare, Patrick. Milionarul a petrecut după gratii nouă luni, după ce a fost condamnat în dosarul retrocedării plajelor.

Cristi Borcea a spus imediat după ieșirea din peniteciar că va sta cu familia sa

Omul de afaceri căsătorit cu Valentina Pelinel a fost așteptat de o mașină de culoare închisă, în care se afla și fiul său cel mare, Patrick.

Cristi Borcea nu a vrut să dea declarații în fața reprezentanților presei care îl așteptau în fața penitenciarului Jilava. „Vă mulțumesc, vă doresc seară plăcută!”, a spus Cristi Borcea, apoi a urcat în mașina în care îl aștepta fiul său. Cristi Borcea a spus totuși ce are de gând să facă mai departe. „Cu familia, cu copiii”, a spus Borcea.

Eliberat după alte 9 luni de detenție

Pe 8 februarie 2019, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, dosar în care fostul primar Radu Mazăre a primit 9 ani închisoare. De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea sumei de aproape 1 milion de euro de la Cristian Borcea, el având de plătit şi 957.107 euro., pe care a achitat-o deja.

Cristi Borcea a fost eliberat, după decizia instanței,care sună așa: ” În temeiul art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 1 lit. b rap. la art. 587 alin. 3 C. pr. pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Menţine dispoziţiile sentinţei penale nr. 2586 din data de 11.09.2019 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 21740/ 4/ 2019.

Dispune punerea de îndată în libertate a intimatului – condamnat BORCEA CRISTIAN, de sub puterea MEPÎ nr. 132/2019 emis de Curtea de Apel Bucure?ti, Sec?ia I Penală, în baza sentin?ei penale nr. 48/ 2019, dacă nu este re?inut sau arestat în altă cauză . În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 06.11.2019”.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×