Cristi Borcea, eliberat din pușcărie după 9 luni. Decizia, luată de Tribunalul Ilfov

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 16:09
Cristi Borcea, eliberat din pușcărie după 9 luni. Decizia, luată de Tribunalul Ilfov
Cristi Borcea, eliberat din închisoare. Sursa foto: antena3.ro

Cristi Borcea va fi eliberat condiționat din pușcărie după 9 luni de zile. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Ilfov. Fostul acționar de la Dinamo va ieși astăzi din închisoare și se va duce acasă, alături de familia pe care și-a format-o cu Valentina Pelinel, cu care are trei copii.

Cristi Borcea, liber ca pasărea cerului

Borcea fusese condamnat în dosarul retrocedărilor, iar pe 11 septembrie, o primă decizie în acest sens a fost dată de judecători în sens favorabil, adică de eliberare condiționată, însă acea hotărârea nu era definitivă. Fostul șef de la clubul de fotbal Dinamo a fost încarcerat în luna februarie a acestui an.

„(Cristian Borcea, n.r.) a participat la programele educaţionale şi psihologice, nu a fost sancţionat disciplinar, fiind recompensat de 41 ori (de 19 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi/sau vizită, o dată cu suplimentarea numărului de convorbiri online şi de 21 de ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar). Petentul a finalizat programul de educaţie prin sport, iar în prezent este inclus în cadrul programului pentru liberare”, a transmis Judecătoria sectorului 4 în motivarea eliberării acestuia.

Borcea a mai fost închis în dosarul transferurilor din fotbal

„Atât timp cât, din caracterizarea înaintată de penitenciar, rezultă că petentul a avut o atitudine pozitivă faţă de activităţile şi programele de educaţie şi asistenţă psihosocială, nu a fost sancţionat, natura infracţiunii nu poate conduce la concluzia că scopul preventiv educativ al pedepsei nu a fost atins”, transmit judecătorii.

Borcea a intrat în pușcărie în luna februarie pentru a doua oară. Prima dată fusese condamnat pentru dosarul transferurilor, însă la scurt timp după ce a ieșit din pușcărie a trebuit să dea cu subsemnatul într-un alt dosar, cel al retrocedărilor ilegale de terenuri din județul Constanța.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×