6 noiembrie, zi decisivă pentru Cristi Borcea! Omul de afaceri ar putea fi pus în libertate

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 13:22
6 noiembrie, zi decisivă pentru Cristi Borcea! Omul de afaceri ar putea fi pus în libertate GALERIE FOTO
Cristi Borcea a fost condamnat în urma a două dosare în care tribunalul l-a găsit vinovat. Sursa foto - facebook

6 noiembrie s-a transformat într-o zi decisivă pentru Cristi Borcea! Fostul investitor al dinamoviștilor ar putea fi pus în libertate. Tribunalul Ilfov este cel care va decide dacă acesta va beneficia de eliberare condiționată, după ce a executat o parte din pedeapsa primită în luna februarie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia şi în dosarul transferurilor din fotbal. Vă reamintim că Borcea trebuie să stea la închisoare nu mai puțin de 7 ani și 6 luni, în urma celor două dosare.

6 noiembrie, zi decisivă pentru Cristi Borcea!

De remarcat că în cazul în care instanța îi va admite definitiv cererea de eliberare condiționată, Borcea va executa restul pedepsei în afara Penitenciarului. Cu toate acestea, omul de afaceri va continua să fie supravegheat de un ofițer de probațiune până la executarea integral a pedepsei. Trebuie să știți că Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 11 septembrie, că Borcea poate fi eliberat condiționat.

Nu toată lumea a primit cu bucurie această veste și decizia a fost una îndelung contestată de procurorii DNA. Aceștia au solicitat ca Borcea să execute în continuare pedeapsa în penitenciar, pentru că nu a dat dovadă de ”stăruința în muncă și reeducare”. „Timpul petrecut în detenţie nu reprezintă pentru noi o dovadă relevantă, având în vedere numărul mare al infracţiunilor.

Omul de afaceri ar putea fi pus în libertate

Nu rezultă din programul educaţional că s-a remarcat în mod deosebit”, a spus atunci procurorul în fața instanței care a judecat în septembrie cererea lui Borcea. Trebuie specificat că magistratul care și-a dat acordul inițial pentru eliberarea lui Borcea și-a motivat decizia prin faptul că acesta a executat partea din pedeapsă care îi permite să ceară punerea în libertate, a muncit și a participat la programele educative din penitenciar.

Mai mult de atât, magistratul a ținut să scoată în evidență că Borcea a fost recompensat de 41 ori, dintre care de 19 ori cu suplimentarea dreptului la pachet sau la vizită, o dată cu suplimentarea numărului de convorbiri online şi de 21 de ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar. În lunile petrecute în penitenciar,”Borcea a desfăşurat activităţi lucrative atât în interiorul locului de deţinere, cât şi în exterior, fără supraveghere, pe o perioadă de 83 de zile, figurând cu un număr de 374 de zile-câştig dintr-un dosar conexat”, a mai scris judecătorul în motivarea deciziei din septembrie.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×