Cristi Borcea, din nou în fața judecătorilor! Cere contopirea pedepselor! Cum a fost surprins. FOTO

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 12:01
Cristi Borcea, din nou în fața judecătorilor! Cere contopirea pedepselor! Cum a fost surprins. FOTO GALERIE FOTO
Cristi Borcea a ieșit din închisoare pentru a ajunge din nou în fața judecătorilor! Acestea dorește contopirea pedepselor

Cristi Borcea a ieșit din închisoare pentru a cere judecătorilor contopirea pedepselor primite. Dacă instanța va acepta cererea afaceristului, anii de închisoare ar putea fi considerabili mai puțini decât pedeapsa principală. Cristi Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare în același dosar cu Radu Mazăre, fost edil al Constanței, pentru retrocedările unor terenuri la Mamaia.  Vezi imaginile în GALERIA FOTO.

Cristi Borcea, din nou în instanță! Afaceristul dorește contopirea pedepselor

Fostul patron al dinamoviștilor a ieșit recent din închisoare pentru a merge la judecătorie în vederea schimbării pedepsei sale. Acesta a fost condamnat la 5 ani în spatele astrelor.  „În cazul lui Borcea nu e recidivă, ci concurs de fapte. Amândouă condamnările, din Dosarul Transferurilor şi din Dosarul Retrocedărilor, fiind comise înainte de prima condamnare. Deci, fiind vorba de concurs de fapte, e şi vorba de concurs de executare şi pedepsele se contopesc”, a declarat un avocat, pentru gsp.ro.

Fostul acționar al Dinamo a fost cel care s-a predat, după doar jumătate de an de la eliberearea precedentă. Prejudiciul în cauza de față a fost estimat de către DNA la aproximativ 114 miliaone de euro, din care, numai 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu n dauna statului, iar restul de 36,16 de milioane de euro reprezintă duana municipiului Constanța.

Cristi Borcea a ieșit din închisoare pentru a cere instanței contopirea pedepselor
Cristi Borcea a ieșit din închisoare pentru a cere instanței contopirea pedepselor

Avocat, despre situația lui Borcea

“Dacă se judecă pe noul cod penal, ca în Dosarul Transferurilor, rămâne sporul de pedeapsă de 3 ani şi 4 luni din Dosarul Transferurilor, la care se adaugă această nouă condamnare de 5 ani. Rezultă o pedeapsă de 8 ani şi 4 luni, el putând să fie eliberat condiţionat după ce execută cel puţin două treimi din această contopire din care se scad în prealabil cei 4 ani deja executaţi. Rămâne astfel o pedeaspă de minimum un an şi jumătate.

Dacă s-ar judeca pe vechiul cod penal, ar ajunge la o pedeapsă contopită de 10 ani şi jumătate. Pe vechiul cod penal dacă se judecă, Borcea ar putea primi un spor de pedeapsă de 5 ani şi 4 luni, iar adăugând sporul de 5 ani va ajunge la 10 ani şi 4 luni, adică 2 ani şi 9 luni de închisoare. Tot ce e peste 10 ani trebuie să execute trei pătrimi din pedeapsă sau nu mai puţin de două treimi, adică ar putea sta la închisoare 2 ani şi 9 luni. Acum depinde cum apreciază judecătorul”, a declarat un avocat pentru sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×