Crina Dobre, fost președinte PNL Diaspora, mesaj controversat pentru românii care au blocat Vama Nădlac: „Bine ați venit acasă! Ne vom descurca împreună, țuică să fie!”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 11:51
Crina Dobre, fost președinte PNL Diaspora, mesaj controversat pentru românii care au blocat Vama Nădlac: „Bine ați venit acasă! Ne vom descurca împreună, țuică să fie!”
Crina Dobre, fost președinte PNL Diaspora, mesaj halucinant pentru românii care au blocat Vama Nădlac. Sursa foto: Facebook

Sute de cetățeni români plecați din regiunile italiene afectate de coronavirus au ajuns la granița cu România, în punctul de trecere a frontierei Nădlac, solicitând să li se permită intrarea în țară. Scandalul a izbucnit, însă, în momentul în care mulți dintre aceștia au refuzat să respecte măsurile impuse de autorități pentru a stopa extinderea agentului patogen, motivând că sunt sănătoși și nu este nevoie să intre în carantină.

Crina Dobre, fostul președinte al PNL Diaspora, mesaj pentru românii care au blocat Vama Nădlac: „Ne vom descurca împreună, țuică să fie”

Chiar dacă situația s-a calmat până la primele ore ale dimineții, cele câteva zeci de persoane nemulțumite fiind plasate până la urmă în carantină specializată, pentru a se stabili dacă sunt infectate cu COVID-19, în spațiul public au apărut nenumărate reacții pe marginea acestui subiect.

Cel mai controversat mesaj vine, însă, din partea fostului președinte PNL, Diaspora, care le transmite românilor întorși din Italia că „ne vom descurca împreună, țuică să fie” și atrage atenția că alte state, „mai dezvoltate, dar și mai evoluate”, obișnuiesc să repatrieze din proprie inițiativă cetățenii aflați în zonele cu cele mai multe cazuri de îmbolnăviri.

Vama Nădlac e asaltată. Vin românii din diaspora acasă! Asta este cea mai mare declarație de dragoste pentru glia strămoșească și cea mai mare probă de încredere în Guvern și Președinte! Bine ați venit acasă!

Ne vom descurca împreună, țuică să fie, săpun pentru mâini și glume multe, că ridică imunitatea. În rest…o să ne fie bine, atâta vreme cât suntem unii lângă alții și ne ajutăm Alte țări își repatriază cetățenii din zonele roșii.

Își permit, sunt mai dezvoltate, dar și mai evoluate. Ai noștri frați de neam vin singuri. Așa simt ei, să vină acasă. Acasă la ei, zic. Am vrut să văd cât de bine sunt primiți de către persoanele foarte educate, empatice, săritoare și curajoase care trăiesc în România și am postat ceva frumos, patriotic, guvernamental, prezidențial, despre încredere în autorități și despre sângele fierbinte, frățesc…

Mă rog, de fapt vreau să spun că nu mi se mai închide frigiderul, luați o pauză. Mai postez și mâine ceva frumos, păstrați-vă energia. Am terminat psihologia, nu știu eu să vă ajut să vă descărcați frica și frustrările? Cum să nu știu?! Gratis”, a scris liberala pe contul său de Facebook.

Aglomerație la vamă, din cauza verificărilor

Ulterior, Poliția Frontieră a venit cu precizări importante în privința incidentelor produse în această noapte la punctul de trecere a frontierei Nădlac. Chiar dacă numărul celor care au intrat în țară este mai mic în comparație cu anul trecut, în aceeași perioadă, au existat cozi uriașe din cauza verificărilor pe care sunt obligați să le facă polițiștii de frontieră, în contextul coronavirusului.

În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Precizăm faptul că anul trecut în aceeași perioadă am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valaorile de trafic fiind în scădere.

Formalitățile de frontieră se efectuează pe 3 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute. Timpul de asteptare mai ridicat înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul noului coronavirus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×