Crește bilanțul epidemiei de coronavirus! China a înregistrat 304 decese, dar, neoficial, numărul ar fi mai mare

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 08:35
Crește bilanțul epidemiei de coronavirus! China a înregistrat 304 decese, dar, neoficial, numărul ar fi mai mare GALERIE FOTO
Măsuri suplimentare de precauție în China. Sursa foto - Ryu Seung-Il/ZUMA Wire)

Crește bilanțul oficial al epidemiei de coronavirus! Astfel, numărul deceselor confirmate în China a ajuns la 304 după ce autorităţile din provincia Hubei, focarul epidemiei, au anunţat în ultima zi a săptămânii alte 45 de decese. Criticii regimului de la Beijing spun că numărul celor decedați și infectați ar fi mult mai mare, însă autoritățile ascund aceste informații, unii dintre pacienți fiind catalogați drept suferind de pneumonie.

Crește bilanțul oficial al epidemiei de coronavirus!

De remarcat că cei din comisia locală pentru sănătate au mai transmis că au fost confirmate 1.921 de cazuri noi în Hubei, provincie din centrul Chinei.

Virusul a apărut probabil în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, capitala provinciei, unde se vindeau animale sălbatice.

China a înregistrat 304 decese

Din păcate, epidemia s-a răspândit rapid, favorizată de marile migraţii care însoţesc tradiţional sărbătorile de Anul Nou chinezesc. Ulterior, au apărut cazuri în peste 20 de ţări.

Între timp a fost declarată stare de urgență în Statele Unite ale Americii acolo unde administrația condusă de Donald Trump se teme de noul tip de coronavirus din China.

Americanii n-au mai stat pe gânduri și au decis ca cetățenii străini care au călătorit recent în China să nu mai aibă dreptul să intre pe teritoriul american.

De asemenea, cetățenii cu pașaport SUA care au călătorit în provincia chineză Hubei în ultimele 14 zile vor intra în mod obligatoriu în carantină la întoarcerea în SUA.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul Australiei. Toți cetățenii acestei țări cei care vor să călătorească în China o vor face pe propria răspundere.

Din acest moment, Australia a suspendat zborurile în și din China. Scott Morrison, șeful Executivului australian a precizat că toți cei care au părăsit de curând China sau au trecut prin această țară nu vor mai avea voie să intre pe continent.

Cetățenii australieni, rezidenții permanenți și familiile lor sunt scutite de această regulă, dar toți vor fi nevoiți să treacă prin carantină.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×