Palestina a anunţat ruperea tuturor relaţiilor cu SUA şi Israelul. Mahmoud Abbas: „Israelul să-şi asume responsabilităţile în calitate de putere de ocupaţie”

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
01/02/2020, 16:39
Palestina a anunţat ruperea tuturor relaţiilor cu SUA şi Israelul. Mahmoud Abbas: „Israelul să-şi asume responsabilităţile în calitate de putere de ocupaţie”
Palestina a întrerupt relaţiile cu Sua şi Israel. Sursa foto: timesofisrael.com

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat întreruperea tuturor relaţiilor cu Israelul şi SUA. Anunţul a fost făcut înainte de reuniunea extraordinară a Ligii Arabe.

Palestina a anunţat ruperea tuturor relaţiilor cu SUA şi Israelul

Mahmoud Abbas, preşedintele Palestinei, a anunţat sâmbătă ruperea „tuturor relaţiilor”, inclusiv în domeniul securităţii, dintre Autoritatea Palestiniană, pe de-o parte, şi Israelul şi SUA pe de altă parte, scrie agerpres.ro.

Anunţul a fost făcut înaintea unei reuniuni extraordinare a Ligii Arabe care avea ca temă planul de pace american pentru Orientul Mijlociu.

Israelul a fost înştiinţat de preşedintele palestinian

Planul de pace american înseamnă „o încălcare a acordurilor de la Oslo” semnate cu Israelul în anul 1993, potrivit preşedintelui Autorităţii Palestiniene la Cairo.

Mahmoud Abbas, care a spus că i-a transmis acest mesaj premierului israelian Benjamin Netanyahu, a cerut Israelului „să-şi asume responsabilităţile în calitate de putere de ocupaţie” în teritoriile palestiniene.

Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii palestiniene, a respins zilele trecute planul de pace pentru Orientul Mijlociu prezentat de preşedintele american, Donald Trump, spunând că va fi trimis la „coşul de gunoi al istoriei„.

Poziţia noastră nu s-a schimbat„, a spus atunci Mahmoud Abbas, prezent la o reuniune de urgenţă a conducerii palestiniene, la care au participat reprezentanţi ai mişcării islamice Hamas şi ai Jihadului Islamic. Reuniunea a avut loc la Ramallah.

Niciun palestinian nu poate accepta un stat independent fără ca Ierusalimul să fie capitală a acestuia, a declarat Mahmoud Abbas.

Este imposibil pentru orice copil, arab sau palestinian, să accepte să nu aibă Ierusalimul” drept capitală a unui stat palestinian, a mai spus Abbas, vrând să evidenţieze respingerea categorică a perspectivei ca Ierusalimul să devină capitala „indivizibilă” a Israelului, aşa cum a propus preşedintele Donald Trump.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×