Date incerte legate de evoluţia coronavirusului. OMS, în imposibilitatea de a stabili daca pacienţii se pot reinfecta

Date incerte legate de evoluţia coronavirusului. OMS, în imposibilitatea de a stabili daca pacienţii se pot reinfecta
Coronavirusul reapare la pacienții declarați vindecați. Sursa foto: infocs.ro

Specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății sunt intrigați de coronavirus, mai ales după ce pacienți declarați vindecați s-au reinfectat cu temutul virus. Medicii spun că pacienții respectivi ar fi trebuit, în mod normal, să fie imuni la o altă îmbolnăvire cu același virus.

Coronavirusul reapare la pacienții declarați vindecați

Cu toate acestea, au fost cazuri când pacienții vindecați s-au prezentat din nou la medic cu aceleași simtome și s-a constatat că virusul ori s-a reactivat, ori pacienții s-au reinfectat cu coronavirus. Medicii încă nu știu cum a fost posibil acest lucru.

“Trebuie să studiem cu atenție cum au fost făcute testele, cum a fost examinată persoana, dacă a fost trecut cu vederea faptul că virusul a rămas ascuns undeva în organism sau dacă s-au reinfectat prin alte mijloace.

”Ne-am aștepta ca persoana care a fost infectată cu coronavirus să devină imună”

Nu suntem în situația de a spune dacă este posibil sau nu ca virusul să fie reactivat în organism sau pacientul să fie reinfectat. În general, ne-am aștepta ca persoana care a fost infectată cu coronavirus să devină imună, cel puțin pentru o anumită perioadă. Însă, repet, asta este ceva ce încă nu știm”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că noul coronavirus va afecta ”majoritatea statelor din lume, dacă nu chiar pe toate”, transmite Guardian.

Avertismentul vine după ce, vineri, Nigeria a confirmat primul caz din Africa subsahariană. “Epidemia devine tot mai extinsă”, a declarat Christian Lindmeier, într-o conferință de presă susținută la Geneva.

“Scenariul în care noul coronavirus ajunge în mai multe state, dacă nu chiar în toate statele din lume, este ceva ce am luat în calcul de ceva vreme și am și avertizat acest lucru”, a spus el.

Vineri, țări precum Nigeria, Estonia, Danemarca, Olanda, Lituania și Mexic au anunțat primele cazuri de infecții cu coronavirus. În prezent, peste 50 de state au fost atinse de temutul virus. Între timp, în România au fost confirmate încă două cazuri, numărul celor inectați cu coronavirus ajungând la trei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×