Coronavirusul lasă fără medici spitalele din România: 92 de cadre medicale sunt confirmate cu COVID-19 numai la Spitalul Judeţean Suceava

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 14:02
Coronavirusul lasă fără medici spitalele din România: 92 de cadre medicale sunt confirmate cu COVID-19 numai la Spitalul Judeţean Suceava
Spitalul din Suceava va fi închis începând de miercuri! Ce se întâmplă cu cei 124 de pacienți internați

Pandemia de coronavirus face victime pe toate planurile în România. Cel mai grav este faptul că, printre cei 762 de infectați cu COVID-19, sunt mulți angajați din sistemul medical, persoane vitale într-o astfel de perioadă în orice țară.

Coronavirusul lasă fără medici spitalele din România: 92 de cadre medicale sunt confirmate cu COVID-19 numai la Spitalul Judeţean Suceava

La un singur spital din România, cel din Suceava, numai în ultimele zile s-au confirmat oficial peste 90 de cazuri de infectare cu coronavirus în rândul cadrelor medicale.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Federația SANITAS România a anunțat că numărul cazurilor confirmate cu coronavirus în rândul personalului medical de la Spitalul de Urgență Suceava a ajuns la 92.

”Așa cum anticipam, dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare! Din păcate se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unități sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat!

Asigurați echipamente de protecție pentru personalul medical! Testați cu prioritate personalul din spitale! Organizați spitalele adaptat la situația actuală!”, solicită reprezentanții sindicatului SANITAS.

Numărul de 92 de cadre medicale infectate este doar unul intermediar. Cei de la SANITAS anunță că testările sunt încă în desfășurare și cifra ar putea crește în orele următoare.

Dezvăluiri incredibile despre spitalul Județean din Suceava: ”Asistente și medici confirmați cu coronavirus sunt la muncă”

Despre situația critică din Suceava, de la Spitalul Județean, a vorbit și jurnalistul Victor Ilie. Acesta a dezvăluit, luni, că la această medici și asistente confirmate cu coronavirus au fost chemați la muncă.

”În acest moment, la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, asistente și medici confirmați cu Sars-Cov-2 sunt la spital, la muncă. Au fost puși în contact direct cu colegii sănătoși.

Mai multe surse din spital spun că ieri erau infectați cel puțin 18 doctori de pe secțiile de infecțioase, pneumologie, ortopedie, urologie și cardiologie, dar și 8 asistente medicale. Oficial, instituția spune că i-a internat și i-a sfătuit să stea acasă pe cei infectați, dar neoficial angajații spun că unii dintre ei sunt, de fapt, la muncă”, notează jurnalistul în dezvăluirile de la Spitalul Județean Suceava.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×