Pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa, confirmată cu coronavirus. Femeia abia a născut şi intrase în contact cu o persoană venită din Spania. Care este starea mămicii şi a copilului

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 12:25
Pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa, confirmată cu coronavirus. Femeia abia a născut şi intrase în contact cu o persoană venită din Spania. Care este starea mămicii şi a copilului
Pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa, confirmată cu coronavirus. Femeia abia a născut şi intrase în contact cu o persoană venită din Spania. Care este starea mămicii şi a copilului. Sursa foto: medlife.ro

Situație complicată la Maternitatea MedLife Grivița. O femeie care a născut la spitalul privat din Capitală a fost diagnosticată cu Covid-19. Chiar în timpul nașterii, femeia a început să prezinte simptome și, în final, a fost testată pozitiv.

Pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa, confirmată cu coronavirus. Femeia abia a născut şi intrase în contact cu o persoană venită din Spania

Pe 13 martie, în momentul internării, femeia în cauză a declarat, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc și nu a interacționat cu nici o altă persoană suspectă coronavirus. Ulterior a recunoscut că a venit în contact cu o persoană revenită din Spania.

Unitatea medicală privată a venit cu specificări pe acest caz. MedLife precizează că, imediat după operația de cezariană, femeia a recunoscut faptul că s-ar putea să aibă coronavirus, ea având contact cu o persoană venită din Spania.

”În data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat în Maternitatea MedLife Griviţa pentru naştere, prezentând contracţii, fără vizite în alte unităţi MedLife.

La momentul internării pacienta nu prezenţa nicio simptomatologie specifică patologiei respiratorii acute şi a declarat, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc şi nu a interacţionat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19 sau care provine din zonele galbene sau roşii, după cum sunt definite de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În timpul operaţiei de cezariană, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat în scurt timp. În acest context, pacienta a revenit asupra declaraţiei, menţionând că a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania”, a transmis, marţi, unitatea medicală privată.

Inițial, femeii în cauză nu i s-a făcut testul pentru coronavirus. ”La momentul respectiv, reprezentanţii DSP au transmis instituţiei noastre că pacienta nu îndeplineşte criteriile pentru testare. La o săptămână de la naştere, timp în care evoluţia a fost favorabilă, pacienta a declanşat un nou episod de febră, dezvoltând pneumonie.

Astfel în data de 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigaţii suplimentare, fiind reluate discuţiile cu DSP în vederea testării pentru COVID-19. De la momentul recoltării pentru test, în conformitate cu protocoalele în vigoare şi cu procedurile transmise de către Ministerul Sănătăţii, au fost puse în aplicare imediat măsurile care se impun, pacienta fiind izolată.

Mai mult, această a fost carantinată faţă de restul pacienţilor şi a personalului medical şi auxiliar din maternitate, la ea având acces doar medicul curant şi asistenţă, echipaţi corespunzător”, a mai transmis MedLife.

Mama și bebelușul, în stare bună

Începând cu data de 23 martie, după ce rezultatul testului pentru pacienta a fost confirmat pozitiv, aceasta, alături de nou-născut, au fost transferați la Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”.

Aceștia se aflau, în momentul internării, într-o stare bună, mama fiind cu simptomatologie respiratorie în remisie.

În unitatea medicală privată a fost demarată o anchetă epidemiologică, urmând ca datele să fi transmise apoi Direcției de Sănătate Publică. MedLife mai anunță că, acest moment, niciunul dintre contacții direcți ai pacientei pe perioada spitalizării nu este simptomatic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×