Coronavirusul în România: 52 de persoane în carantină 8.167 monitorizate la domiciliu

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/03/2020, 13:54
Coronavirusul în România: 52 de persoane în carantină 8.167 monitorizate la domiciliu

Grupul de Comunicare Strategică transmite că numărul infectărilor cu coronavirus a rămas stabil, la numai două, în timp ce numărul persoanelor carantinate rămâne în jurul cifrei de 50, ca și în ziua precedentă.

Testele de coronavirus, negative

Două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 (coronavirus) sunt internate, în continuare, în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara, cu stare bună de sănătate, fără febră. În țara noastră, până în prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative”, se arată în buletinul Grupului de Comunicare Strategică.

Toate probele analizate în ultimele 24 de ore la centrele din București, Timișoara și Cluj-Napoca au ieșit negative.

În continuare, la nivel național sunt în carantină în centre instituționalizate 52 persoane, iar 8 167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află”, precizează sursa citată.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că s-au redus și numărul apelurilor la linia TelVerde privind coronavirusul, precum și cele la 112 legate de cazuri de COVID-19.

În China, epidemia își pierde din avânt

La nivel mondial, epidemia pare să dea semne că se restrânge în China, dar se extinde în afara ei.

De la începutul epidemiei până în prezent au fost înregistrate 80.026 de cazuri confirmate, din care 2.912 decese. 83.9% din cazurile confirmate și 96.3% din totalul deceselor s-au înregistrat în regiunea Hubei. În ultimele 24 de ore au fost raportate doar 6 cazuri confirmate în restul provinciilor din China continentală”, se arată într-o situație prezentată de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În afara Chinei continentale au fost înregistrate până în prezent 9.014 de cazuri confirmate, din care 129 decese. Pentru a șasea zi consecutiv, numărul de cazuri confirmate la nivel internațional a fost mai ridicat decât cel din China continentală. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.817 cazuri confirmate din care 22 decese. În ultimele 10 zile evoluția are un trend ascendent, prin raportarea unor focare de transmitere comunitară în Coreea de Sud, Japonia, Italia și Iran.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×