Un alt român suspect de coronavirus! Bărbatul a ajuns de urgență la spital

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/03/2020, 10:33
Un alt român suspect de coronavirus! Bărbatul a ajuns de urgență la spital GALERIE FOTO
La Craiova e posibil să existe un nou caz de coronavirus. Sursa foto - REMUS BADEA / MEDIAFAX CRAIOVA

Un alt român a devenit suspect de coronavirus! Ar putea fi cel de-al patrulea care se infectează cu virusul care a speriat întreaga planetă.

Un alt român suspect de coronavirus!

Astfel, o persoană suspectă de infecţie cu coronavirus este internată la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanți din Prefectura Dolj.

”Astăzi, 01.03.2020, situaţia epidemiologică a judeţului Dolj se prezintă astfel: 360 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 20 de persoane se află în carantină, iar o persoană suspectă de infecţie cu coronavirus este internată la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova”, anunţă Prefectura Dolj.

Bărbatul a ajuns de urgență la spital

Conform autorităţilor, persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase şi nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

”La data si ora prezentului comunicat nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu virsul COVID-19 în judeţul Dolj”, se mai arată în comunicatul prefecturii.

Vă readucem aminte că bărbatul de 25 de ani din judeţul Gorj, primul caz de coronavirus din România, va fi externat de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, fiind considerat vindecat după ce şi cel de-al doilea test pentru coronavirus a ieşit negativ.

”Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „prof. Dr. Matei Balş”, a fost retestat pentru noul coronavirus  în cursul acestei zile.

„Rezultatul testului este negativ. Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat şi poate fi externat. Amintim că testarea de astăzi este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut ieri, 28 februarie”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie. Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile.

Până sâmbătă, 29 februarie, la nivel naţional, în 3 dintre cele 5 centre de testare, au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni că ar fi putut contracta virusul COVID-19 (coronavirus).

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×