Primul mort de la coronavirus în SUA! Americanul locuia în statul Washington

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/03/2020, 09:39
Primul mort de la coronavirus în SUA! Americanul locuia în statul Washington GALERIE FOTO
Un american a încetat din viațî din cauza coronavirusului. Sursa foto - Diego MaranhãO/AM Press via ZUMA Wire)

Primul mort de la coronavirus în SUA! Un pacient infectat cu noul virus, domiciliat în statul Washington, a decedat. Știrea a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Sănătate din Washington.

Primul mort de la coronavirus în SUA!

Alte detalii nu au fost date. Oficialii din domeniul sănătății au programat, însă, o conferință de presă. Cu toate acestea, specialiștii americani au recunoscut că există cel puțin patru cazuri de coronavirus în SUA.

Culmea, în nicio situație nu a avut loc vreo călătorie aferentă în zone de risc. O femeie din Oregon și un adolescent din Washington sunt prezumtivi pozitivi, ceea ce înseamnă că testele lor au fost efectuate la laboratoarele locale, dar rezultatele nu au fost încă confirmate de CDC.

Americanul locuia în statul Washington

Celelalte două cazuri sunt din California. O femeie mai în vârstă din Santa Clara, care a fost internată pentru o boală respiratorie, a fost testată pozitiv pentru virus, dar nu a avut antecedente de călătorie sau contact cu cineva infectat, potrivit oficialilor.

Un australian în vârstă de 78 de ani, fost pasager pe nava de croazieră Diamond Princess, a murit la un spital din Perth, din cauza coronavirusului, au anunţat autorităţile din această țară. Soţia bărbatului, în vârstă de 79 de ani, care s-a infectat şi ea la bordul navei, este în continuare spitalizată la Perth.

O altă ţară care a anunţat primul deces cauzat de coronavirus este Thailanda. Un bărbat de 35 de ani, care avea şi febră denga, a murit din cauza Covid-19. Thailanda a înregistrat din ianuarie până acum 42 de cazuri de infectare. 30 de persoane s-au vindecat între timp, iar 11 se află în continuare în spitale.

China continentală a semnalat 573 de noi cazuri de infectare, bilanţ mai mare decât cei din ziua precedentă – 427. Numărul deceselor a fost 35 faţă de 47 în ziua precedent. În total, în China continentală au murit 2.870 de persoane.

În Coreea de Sud, autorităţile sanitare au anunţat că s-au înregistrat 376 noi cazuri de infectare, totalul ajungând la 3.526. Au murit 17 persoane până acum. Bisericile au fost închise şi multe au recurs la varianta online pentru slujbe.

În Irlanda, Luxemburg şi Armenia s-au înregistrat primele cazuri de infectare. În Irlanda, persoana infectată este un bărbat care s-a întors din nordul Italiei.

În Luxemburg este vorba de o persoană în vârstă de aproximativ 40 de ani care a călătorit de asemenea în Italia.

În Armenia, un bărbat în vârstă de 29 de ani este infectat cu Covid-19, după ce a fost plecat în Iran.

Epidemia a afectat până acum aproximativ 60 de ţări şi s-a soldat cu aproape 3.000 de decese. Au fost infectaţi peste 86.000 de oameni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×